![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 681 Pomógł: 28 Dołączył: 14.08.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, czy da się zrobić coś na zasadzie, że następuje wylogowanie się jeżeli zmienię hasło.
Na chwilę obecną mam aktualizowanie hasła poprzez Ajax. Myślałem żeby niszczyć sesje "session_destroy()" ale to nic nie daje. Może coś w kodzie AJAX jeśli jest success ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 34 Dołączył: 16.02.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jestem raczej początkującym "programistą" jestli chodzi o AJAX ,ale jesli odbierasz dane zwrocone przez serwer to mysle ze mozesz tak pokierować kodem ,że nastąpiło by wylogowanie. Ciężko cos powiedzieć bez kodu
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 58 Dołączył: 17.12.2013 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
If success redirect to /logout
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 681 Pomógł: 28 Dołączył: 14.08.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za pomoc, ale byłbym wdzięczny jakbyś mi jeszcze podpowiedział bo AJAX mam rozbity na 4 ID w submitach:
$('#UpdateDataPersonal, #UpdateDataPhone, #UpdateDataNotice, #UpdatePass').submit(function(){ ... ... ... ... $.ajax({ type: "POST", ... ... }, success: function(data){ ... } No i teraz chcę by tylko mi wylogowało jeśli ID forma było UpdatePass bo po co ma mi cały czas wylogować ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 268 Pomógł: 254 Dołączył: 11.06.2009 Skąd: Świętochłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozumiem, że zrobiłeś sobie taki uniwersalny catcher dla formularzy?
W takim razie wystarczy wewnątrz $.fn.submit sprawdzić czy aktualny formularz (this) ma odpowiednie [id]. Coś takiego powinno styknąć: Kod var form = this; […] $.ajax({ success: function() { if(form.id === 'takiJakiChcesz') redirect(); } }); -------------------- ★Mój blog || Okiem krytyka★
|
|
|
![]()
|
|
Coś chyba nie działa zobacz:
Nie wykonuje się alert dla UpdatePass. Hasło się aktualizuje w bazie. Ten post edytował casperii 17.05.2015, 18:23:12 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 268 Pomógł: 254 Dołączył: 11.06.2009 Skąd: Świętochłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A zrób se alert(form.id) i zobacz co zwraca. Tak na chłopski rozum winno działać
-------------------- ★Mój blog || Okiem krytyka★
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Heh, zapędziłem się - w końcu to jQuery, nie czysty JS
Kod if(form.attr('id') === 'UpdatePass') powinno już działać -------------------- ★Mój blog || Okiem krytyka★
|
|
|
![]()
|
|
Heh, zapędziłem się - w końcu to jQuery, nie czysty JS Kod if(form.attr('id') === 'UpdatePass') powinno już działać Super! Działa jak należy:-)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 06:55 |