![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 30.04.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pewną aplikację, która została napisana w Zendzie. Do jej prawidłowej obsługi musiałem ściągnąć i zainstalować moduł mod_rewrite (ISAPI_Rewrite3_Lite). Gdy odpalam stronę startową aplikacji index.php pojawia mi się taki oto komunikat:
Jest on związany ściśle z linijką w pliku index.php o następującej treści: zmienna $ctrl to:
Linijka 326 biblioteki Zenda, której się czepia to:
a całość funkcji to:
Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu. Co to za konunikat, z jakiego powodu się pojawia, czy spotkaliście się już z takim? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zmień to po prostu na HTTP_X_REWRITE_URL
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 30.04.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak zmienie w taki sposób jak podałeś, mod_rewrite zachowa się tak jakby go nie było ... tzn. w adresie będzie pojawiala się cała ścieżka do pliku zamiast tylko np. index.php.
Skąd ten błąd? Może tyczyć się oprogramowania mod_rewrite z którego korzystam? To jedyne które udało mi się skonfigurować. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli aplikacja nie jest jakoś tragicznie napisana (adresy na sztywno) to wystarczy że dodasz http://adres/index.php i wszystkie linki będą działać bez rewrite.
A swoją drogą co chcesz osiągnąć tą funkcją? Bo wszystko albo w helperze Zend_View_Helper_ServerUrl albo w obiekcje Request. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
To aplikacja z odzysku. Chciałem ją uruchomić w taki sposób aby zawsze przekierowywala na index.php bez podawania w URL jawnie ścieżek do obecnie aktywnych podstron. Mało tego bez rewrite widoczne są parametry w adresie URL np gdy ze strony X szukam czegoś i po wysłaniu formularza przekierowuje mnie na stronę Y
Nie ładnie to teraz wygląda ... Ten post edytował PROGer 15.05.2015, 12:41:14 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 11:05 |