Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

2 Stron V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Wirtualny Parlament, Głosowania nad pracami Sejmu, zgłaszanie wirtualnych ustaw
Xelah

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

@Comandeer

Przyznaję, że czegoś takie się nie spodziewałem. Nawet nie wiedziałem, że to można w ten sposóbu rozwiązać. Pewnie dla tego, że moja specjalność to backend a nie frontend.
Ale uczciwie przyznaję - rozwiązanie wygląda interesująco i pewnie w wielu przypadkach może się sprawdzić.

Jedyne, co mnie martwi to jak przekonać management do zainwestowania w takie rozwiązanie. Jak robimy stricte pod JS to nie musimy w ogóle zastanawiać nad tym "a co, jak ktoś nie ma JS". Do tego dochodzi sporo innych ficzerów na stronie, które bez JS nie działają i trzeba jakoś zaplanować co będzie jak nie będzie JS. To wszystko są koszty i pytanie, czy dochody z no-js to pokryją... Trzeba by przeprowadzić jakieś A/B testy, żeby ocenić czy to ma ręce i nogi... Może jakiś ecommerce się tego podejmnie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

No ale to już zagwozdka dla project managerów i zarządu firm (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) U nas nie przejdzie, bo każdy produkt jest konfigurowany albo we Flash-u albo w JS-ie. Po prostu inaczej się nie da.
Go to the top of the page
+Quote Post
Pyton_000

-----

Cytat
konfigurowany albo we Flash-u

Jee... To już chyba gorsze niż no-js (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
+Quote Post
Xelah

-----

Cytat(Pyton_000 @ 20.05.2015, 08:49:56 ) *
Jee... To już chyba gorsze niż no-js (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

IE wiecznie żywy (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Do końca roku zostanie tylko JS-owy konfigurator. Firma uznała, że trzeba poświęcić troche dochodów na jaiś czas. Problem w tym, że my bardzo intensywnie korzystamy z canvas i różnych nowych ficzerów, których w nie ma nawet w IE 8 czy 9 albo są nieprawidłowo obsługiwane. I dla tego ciągle mamy Flasha.
Ale to jest legacy, które pójdzie w niepamięć po uruchomieniu nowej platrofmy w ostatnim kwartale tego roku.
+Quote Post
Comandeer

-----

A VML? Nie wiem jak z wydajnością względem Flasha, ale canvas mogłoby zastąpić bez problemu… chyba że potrzebujecie do tego socketów to już większy problem
+Quote Post
Xelah

-----

Cytat(Comandeer @ 20.05.2015, 12:34:24 ) *
A VML? Nie wiem jak z wydajnością względem Flasha, ale canvas mogłoby zastąpić bez problemu… chyba że potrzebujecie do tego socketów to już większy problem

https://msdn.microsoft.com/en-us/library/hh...3(v=vs.85).aspx

Nie przejdzie. Myśleliśmy i SVG ale póki co skończyło się na kilku prostych konceptach, które powierdziły, że to nie takie proste. SVG w przeglądarkach jest strasznie prymitywny i póki co odłożyliśmy temat na bliżej nieokreśloną przyszłość. Ale pewnie temat keidyś wróci.
http://www.kartenmacherei.de/hochzeitseinl...ke.html?jessi=1

a potem klikamy na "Jetzt gestalten"

Żeby było wiadomo, o czym mówimy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
+Quote Post
kwiatekx

-----

Witam.

parlament24.pl - ruszył (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Dziękuje wszystkim za przekazane wcześniej opinie.

Od czasu wersji testowej zmieniło się sporo, przede wszystkim:
- wyleciał pomysł zgłaszania "wirtualnych ustaw", od tej pory głosujemy tylko nad tym co pojawiło się w Sejmie, zostało odrzucone przed głosowaniem bądź pojawiła się jakaś informacja w mediach
- kosmetyczne zmiany serwisu
- pojawiło się opcja "do zagłosowania" po zalogowaniu - wyświetla się lista ustaw nad którymi użytkownik nie głosował
- dodany system tagów do ustaw
- integracja z Facebook
- i wiele wiele innych.
- dodałem na początek kilkanaście ustaw i projektów do przegłosowania przez użytkowników

Zapraszam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Konta testowe zostały usunięte.
+Quote Post
Comandeer

-----

Cytat
Konta testowe zostały usunięte.

Dzisiaj mi przyszedł mail z parlament24 i ze zdziwieniem stwierdziłem, że da się zalogować na konto, które stworzyłem do testów. Ba, opcja "usuń konto" dalej nie działa i wyświetla informację o blokadzie na koncie testowym…
+Quote Post
kwiatekx

-----

Cytat(Comandeer @ 25.06.2015, 19:10:08 ) *
Dzisiaj mi przyszedł mail z parlament24 i ze zdziwieniem stwierdziłem, że da się zalogować na konto, które stworzyłem do testów. Ba, opcja "usuń konto" dalej nie działa i wyświetla informację o blokadzie na koncie testowym…

Zdjąłem blokadę (była założona na wszystkie konta o nazwie test), a usuwałem tylko swoje konta testowe. Można już usunąć.
+Quote Post
Pyton_000

-----

Cytat(kwiatekx @ 25.06.2015, 21:54:45 ) *
Zdjąłem blokadę (była założona na wszystkie konta o nazwie test), a usuwałem tylko swoje konta testowe. Można już usunąć.

To po co piszesz że konta testowe zostały usunięte (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
+Quote Post
kwiatekx

-----

Cytat(Pyton_000 @ 26.06.2015, 11:25:45 ) *
To po co piszesz że konta testowe zostały usunięte (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

Konta testowa, które ja założyłem usunąłem. Nie usuwałem kont założonych przez inne osoby, nawet jak miały wpisane test w nazwie. Jest opcja usuwania konta wraz z wszystkimi danymi, więc jak ktoś chce może sam usunąć, jak ktoś chce może nadal korzystać z konta. Stwierdziłem, że nie będę usuwał treści wrzuconych przez innych użytkowników.
+Quote Post
acik

-----

Popracuj na szybkością, bo ładuję się dłuuugo..
+Quote Post
aras785

-----

Cytat(acik @ 29.06.2015, 15:36:02 ) *

Lepiej sam sprawdź czy Ci internet dobrze działa (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) U mnie strona działa błyskawicznie.
+Quote Post
kwiatekx

-----

Cytat(acik @ 29.06.2015, 15:36:02 ) *

Wczoraj był pad w serwerowni stąd były problemy ze stroną. Strona ładuje się szybko.
+Quote Post

2 Stron V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 8.08.2026 - 11:14