![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 24 Dołączył: 12.05.2013 Skąd: Hamburg Ostrzeżenie: (0%)
|
@Comandeer
Przyznaję, że czegoś takie się nie spodziewałem. Nawet nie wiedziałem, że to można w ten sposóbu rozwiązać. Pewnie dla tego, że moja specjalność to backend a nie frontend. Ale uczciwie przyznaję - rozwiązanie wygląda interesująco i pewnie w wielu przypadkach może się sprawdzić. Jedyne, co mnie martwi to jak przekonać management do zainwestowania w takie rozwiązanie. Jak robimy stricte pod JS to nie musimy w ogóle zastanawiać nad tym "a co, jak ktoś nie ma JS". Do tego dochodzi sporo innych ficzerów na stronie, które bez JS nie działają i trzeba jakoś zaplanować co będzie jak nie będzie JS. To wszystko są koszty i pytanie, czy dochody z no-js to pokryją... Trzeba by przeprowadzić jakieś A/B testy, żeby ocenić czy to ma ręce i nogi... Może jakiś ecommerce się tego podejmnie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) No ale to już zagwozdka dla project managerów i zarządu firm (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) U nas nie przejdzie, bo każdy produkt jest konfigurowany albo we Flash-u albo w JS-ie. Po prostu inaczej się nie da. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%)
|
Cytat konfigurowany albo we Flash-u Jee... To już chyba gorsze niż no-js (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 24 Dołączył: 12.05.2013 Skąd: Hamburg Ostrzeżenie: (0%)
|
Jee... To już chyba gorsze niż no-js (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) IE wiecznie żywy (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Do końca roku zostanie tylko JS-owy konfigurator. Firma uznała, że trzeba poświęcić troche dochodów na jaiś czas. Problem w tym, że my bardzo intensywnie korzystamy z canvas i różnych nowych ficzerów, których w nie ma nawet w IE 8 czy 9 albo są nieprawidłowo obsługiwane. I dla tego ciągle mamy Flasha. Ale to jest legacy, które pójdzie w niepamięć po uruchomieniu nowej platrofmy w ostatnim kwartale tego roku. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 268 Pomógł: 254 Dołączył: 11.06.2009 Skąd: Świętochłowice Ostrzeżenie: (0%)
|
A VML? Nie wiem jak z wydajnością względem Flasha, ale canvas mogłoby zastąpić bez problemu… chyba że potrzebujecie do tego socketów to już większy problem
|
|
|
|
|
|
|
|
A VML? Nie wiem jak z wydajnością względem Flasha, ale canvas mogłoby zastąpić bez problemu… chyba że potrzebujecie do tego socketów to już większy problem https://msdn.microsoft.com/en-us/library/hh...3(v=vs.85).aspx Nie przejdzie. Myśleliśmy i SVG ale póki co skończyło się na kilku prostych konceptach, które powierdziły, że to nie takie proste. SVG w przeglądarkach jest strasznie prymitywny i póki co odłożyliśmy temat na bliżej nieokreśloną przyszłość. Ale pewnie temat keidyś wróci. http://www.kartenmacherei.de/hochzeitseinl...ke.html?jessi=1 a potem klikamy na "Jetzt gestalten" Żeby było wiadomo, o czym mówimy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 28.06.2012 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam.
parlament24.pl - ruszył (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Dziękuje wszystkim za przekazane wcześniej opinie. Od czasu wersji testowej zmieniło się sporo, przede wszystkim: - wyleciał pomysł zgłaszania "wirtualnych ustaw", od tej pory głosujemy tylko nad tym co pojawiło się w Sejmie, zostało odrzucone przed głosowaniem bądź pojawiła się jakaś informacja w mediach - kosmetyczne zmiany serwisu - pojawiło się opcja "do zagłosowania" po zalogowaniu - wyświetla się lista ustaw nad którymi użytkownik nie głosował - dodany system tagów do ustaw - integracja z Facebook - i wiele wiele innych. - dodałem na początek kilkanaście ustaw i projektów do przegłosowania przez użytkowników Zapraszam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Konta testowe zostały usunięte. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 268 Pomógł: 254 Dołączył: 11.06.2009 Skąd: Świętochłowice Ostrzeżenie: (0%)
|
Cytat Konta testowe zostały usunięte. Dzisiaj mi przyszedł mail z parlament24 i ze zdziwieniem stwierdziłem, że da się zalogować na konto, które stworzyłem do testów. Ba, opcja "usuń konto" dalej nie działa i wyświetla informację o blokadzie na koncie testowym… |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 28.06.2012 Ostrzeżenie: (0%)
|
Dzisiaj mi przyszedł mail z parlament24 i ze zdziwieniem stwierdziłem, że da się zalogować na konto, które stworzyłem do testów. Ba, opcja "usuń konto" dalej nie działa i wyświetla informację o blokadzie na koncie testowym… Zdjąłem blokadę (była założona na wszystkie konta o nazwie test), a usuwałem tylko swoje konta testowe. Można już usunąć. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%)
|
Zdjąłem blokadę (była założona na wszystkie konta o nazwie test), a usuwałem tylko swoje konta testowe. Można już usunąć. To po co piszesz że konta testowe zostały usunięte (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
|
|
|
|
|
To po co piszesz że konta testowe zostały usunięte (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Konta testowa, które ja założyłem usunąłem. Nie usuwałem kont założonych przez inne osoby, nawet jak miały wpisane test w nazwie. Jest opcja usuwania konta wraz z wszystkimi danymi, więc jak ktoś chce może sam usunąć, jak ktoś chce może nadal korzystać z konta. Stwierdziłem, że nie będę usuwał treści wrzuconych przez innych użytkowników. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 29.06.2015 Ostrzeżenie: (0%)
|
Popracuj na szybkością, bo ładuję się dłuuugo..
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 859 Pomógł: 177 Dołączył: 29.10.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Popracuj na szybkością, bo ładuję się dłuuugo.. Lepiej sam sprawdź czy Ci internet dobrze działa (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) U mnie strona działa błyskawicznie. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 8.08.2026 - 11:14 |