|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 13.05.2015 Skąd: Nie wiem Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam.
Mam takowy problem, którego kompletnie nie umiem zrobić. Muszę zrobić projekt, w którym mam takie oto zadanie: "Utwórz kalendarz tygodniowy z przyciskami nawigacyjnymi który wyświetli nr aktualnego tygodnia, wyróżnij aktualna datę oraz nazwę miesiąca. Przyciski pozwalają przełączać się między tygodniami." Znalazłem taki oto kod, ale nie wiem jak go przerobić, żebym mógł przełączać się co tydzień i żeby wyświetlał tylko jeden tydzień a nie cały miesiąc. Za pomoc z góry dziękuję.
Powód edycji: [Kshyhoo]: bb-code, tagi
|
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że |
Zapoznaj się z panującymi na Forum zasadami. Przenoszę.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 268 Pomógł: 254 Dołączył: 11.06.2009 Skąd: Świętochłowice Ostrzeżenie: (0%)
|
Ten kod ma wywaloną notkę odnośnie copyright - pochodzi z książki Marcina Lisa "101 praktycznych skryptów PHP" http://helion.pl/ksiazki/php-101-praktyczn...-lis,php102.htm
Co do przełączania między tygodniami - nie lepiej będzie oprzeć to na DateTime?
A jak nie, to zostaje strtotime: Co do wyświetlania jednego tygodnia: jeśli wiesz jaki dziś mamy dzień i który to dzień tygodnia, to łatwo obliczyć którego musi się ten tydzień zacząć i którego skończyć (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 13.05.2015 Skąd: Nie wiem Ostrzeżenie: (0%)
|
Zrobiłem z kolegą takie coś:
Gdy wciskam przyciski to przeskakuje mi tylko o jeden tydzień i nie umiem zrobić pętli żeby za każdym razem gdy wcisne przycisk, przechodziło mi na kolejny tydzień. Za odpowiedź z góry dziękuję. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 268 Pomógł: 254 Dołączył: 11.06.2009 Skąd: Świętochłowice Ostrzeżenie: (0%)
|
Można np.aktualny tydzień trzymać w sesji i na podstawie tego obliczać
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 21.12.2025 - 18:01 |