Siemka mam o to taki kod i próbuję dodać do bazy oceny ludzi których posiadam w bazie
np: Jan kowalski przy nim jest możliwość ocenienia go od 1 do 10 i po zaznaczeniu odpowiedniej liczby chciał bym aby dana liczba została zapisana do bazy przez danego oceniającego np; osoba sie podala za kowlskiego kowlaskiego
problem jest taki ze niedodaje mi do bazy wyskakuje błąd
"Fatal error: Call to a member function fetch_array() on a non-object in /virtual/mojastrona.cba.pl/insert.php on line 36"
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<link href="style.css" rel="stylesheet" />
</head>
<body>
<div id="baner">
<a href="wykladowcaa.jpg"></a>
</div>
<div id="container">
<div id="ankieta">
<h2>Wyniki</h2>
<?php
//dane do polaczenia do bazy danych
include('config.php');
//polaczenie
$conn = new mysqli(HOST, DB_USERNAME, DB_PASSWORD, DB_DSN);
$conn->set_charset("utf8");
$result = $conn->query("SELECT id, daneosobowe FROM wykladowcy");
while($rs = $result->fetch_array(MYSQLI_ASSOC)) {
if (isset( $_POST['osoba' . $rs["id"] . ''])){ echo ' - ' . $_POST['osoba' . $rs["id"] . ''] . '<br />'; } else {
echo ' - Brak oceny<br />'; }
}
dodanie lub update do bazy
$result = $conn->query("SELECT id, iduser, idwykladowcy, ocena FROM oceny where `iduser`=" . $iduser . " and `idwykladowcy`=" . $qid . "");
$temp_id = "";
while($rs = $result->fetch_array(MYSQLI_ASSOC)) {
$temp_id = $rs["idwykladowcy"];
}
if ($qselectedid != "" && $qselectedid != null) {
if ($temp_id == $qid) {
//jezeli wpis jest to update bazy
$result = $conn->query("update oceny set `ocena`=" . $qselectedid . " where `iduser`=" . $iduser . " and `idwykladowcy`=" . $qid . "");
//var_dump("update oceny set `ocena`=" . $qselectedid . " where `iduser`=" . $iduser . " and `idwykladowcy`=" . $qid . "");
} else {
//jezeli nie ma to dodac wpis
$result = $conn->query("insert into `oceny` (iduser, idwykladowcy, ocena) values(" . $iduser . "," . $qid . ",". $qselectedid . ")");
//var_dump("insert into `oceny` (iduser, idwykladowcy, ocena) values(" . $iduser . "," . $qid . ",". $qselectedid . ")");
}
}
?>
<div id="buttons">
<button id='odnowa' onclick="odnowa()">Wyjscie</button>
</div>
</div>
</div>
<script>
function odnowa() {
location.href='moja strona';
}