![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 15.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie, mam utworzone taką strukturę HTML:
i teraz za pomocą pęli w jQ chciałbym animować kolejne elementy, dla uproszczenia niech to będzie tylko fadein() dla elementów .circle Zrobiłem coś takiego, ale nie dzieła :-(
Nie jestem pewien wybierania następnego obiektu, ale nie wiem jak móbym to sprawdzic :-( Próbowałem za pomocą konsoli ale pokazuje tylko "Tekst:" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 268 Pomógł: 254 Dołączył: 11.06.2009 Skąd: Świętochłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$.fn.next bierze najbliższego sąsiada danego elementu, który dodatkowo pasuje do podanego selektora. Z tego też względu przy obecnej strukturze HTML ten kod nie ma prawa działać. Musiałbyś pobrać rodzica .circle_main, przejść na kolejny link i dobrać się do jego dziecka .circle
Proponuję inną rzecz: operowanie na kolekcji $('.circle') przy pomocy $.fn.eq -------------------- ★Mój blog || Okiem krytyka★
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod $('.circle_main').each(function(){
$(this).fadeIn(); console.log("Tekst: "+$(this).text()); }); |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 16:24 |