![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 4.05.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Banalny problem
![]() Plik html w głównym folderze, glowny.css w folderze /style, a obrazki w /grafiki
Dodam, że jak styl przypisze się na sztywno do diva w pliku HTML to wszystko wyświetla się poprawnie. Tak więc problem polega na pobieraniu stylu z pliku css. Jednak styl ma być określony właśnie w pliku. Dalej jestem skonsternowany, ponieważ nie wiem gdzie tkwi problem ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 421 Pomógł: 310 Dołączył: 18.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 4.05.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Działa! Pytanie dlaczego? przecież "../" każe najpierw cofnąć się do poprzedniego folderu a następnie do docelowego. Więc czemu to działa gdy wszystkie foldery i plik index.html są w jednym? Oraz dlaczego bez problemu działało to w pliku html.
Podejrzewam, że skoro plik css jest wewnątrz drugiego folderu to musi wyjść z niego, ale bez problemu działają mi inne strony bez tej "../" części. Nie mniej, dzięki za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 178 Pomógł: 49 Dołączył: 16.04.2012 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Działa! Pytanie dlaczego? przecież "../" Katalog w którym znajduje się plik ze stylami to "/style/". Żeby przedostać się do "/grafiki/" musisz wyjść z katalogu "/style/". Tak czy inaczej - w zrozumieniu i debugowaniu z pewnością pomoże Ci firebug lub devtoolsy w chromie (po naciśnięciu F12), w których to możesz zobaczyć między innymi z jakich adresów wczytywane są obrazki. Patrz: http://i.imgur.com/3onKUDv.jpg |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 15:33 |