![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 8.05.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam mały problem, szykuję panel za pomocą którego będzie można zmieniać newsy na stronie i ładnie mi ładuje zawartość pliku do ramki ale nie zapisuje zmian
kombinowałam na różne sposoby bez efektów ![]() może ktoś rozgryzie o co chodzi bo ja dostaję oczopląsu Kod <?
$folder = "../news/"; if( $_POST['edit'] ) { $plik = fopen("".$folder."news_main.php", "w"); flock($plik, 2); fwrite($plik, $_POST[text]); flock($plik, 3); fclose($plik); } else { echo "<form action=\"".$file."\" mathod=\"POST\" id=\"PRZERWA\"> <textarea name=\"text\" style=\"width: 500px; height: 250px;\">"; echo htmlspecialchars(file_get_contents($folder.'news_main.php')); echo "</textarea> <BR><BR> <input type=\"submit\" name=\"edit\" value=\" Zapisz \"> </form>"; } ?> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 1 Dołączył: 21.03.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozumiem, że system newsów opiera się tylko na płaskich plikach tekstowych?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 8.05.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
treść newsa jest zapisywana w pliku i następnie wczytywana na stronę, osoby które będą edytowały newsy mają mieć dostęp tylko do tej części
wybrałam takie rozwiązanie ponieważ dotychczasowa strona działa na podobnej zasadzie a już się nie raz przekonałam że ciężko jest wdrożyć za dużo zmian, nowa strona będzie dla niektórych wystarczającym wyzwaniem |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 268 Pomógł: 254 Dołączył: 11.06.2009 Skąd: Świętochłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tam nie powinno być przypadkiem [method] w formularzu, a nie [mathod]?
BTW
wyrzuci ładny notice -------------------- ★Mój blog || Okiem krytyka★
|
|
|
![]()
|
|
co dwie głowy to nie jedna, po prostu nie widziałam tego błędu
dziękuję ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 03:39 |