![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 10.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich,
Chciałem zrobić przekierowanie z jednej domeny na drugą (prosta sprawa), a zachodzę w głowę dlaczego do końca nie działa, pomożcie ! Problem jest taki: Mam stary hosting H1 i starą stronę pod domeną D1 - wszystko działa do końca roku. Obecnie wykupiłem nowy hosting H2 i nową domenę D2 gdzie jest już nowa stronka. Zależało mi zrobić przekierowanie z D1 na D2, prosta niby rzecz ale problem jest taki że wchodząc na D1 adres url w przeglądarce się nie zmiania mimo że ładuję się nowa stroną z domeny D2. Czyli efekt jest taki że pod domeną D1 jest nowa strona która jest na hostingu H2. Robiłem to przekierowanie na różne sposoby: 1. W ustawieniach hostingu H1 2. .htaccess 3. PHP 4. Javascript 5. HTML i nic za każdym razem jest ten sam problem. Chcę ludzi przyzwyczaić do nowej domeny, a ja mam problem że adres URL po przekierowaniu nie ulega zmianie, dlaczego (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Ten post edytował snemeii 8.05.2015, 07:41:44 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 324 Pomógł: 105 Dołączył: 7.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wklej regułki/skrypty, których używałeś do przekierowania, bo bez tego nikt nie jest w stanie odpowiedzieć dlaczego to czy inne przekierowanie nie działa.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 10.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Panowie znalazłem problem, poprzednik który administrował stronę w panelu domeny nie wskazał folderu strony jako "document root" tylko zastosował przekierowanie na ten katalog po adresie URL. Sama strona znajdowała się w jakimś folderze podrzednym, nie głównym. Usunięcie tego przekieorwania i ustawienie wskazania na ten podfolder wpanelu domeny rozwiązało całkowicie problem URLa podczas przekierowania.
Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 22:45 |