![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 25.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
zanim zaczniecie mnie linczować, to odpowiem na pytania które zapewne chcecie mi zadać: Cytat System kodowania znaków dla MySQL: UTF-8 Unicode (utf8) System porównań dla połączenia MySQL: uf8_polish_ci mam ustawione jak powyżej, ponadto próbowałem również: Cytat mysql_query("SET CHARSET utf8"); mysql_query("SET NAMES 'utf8' COLLATE 'utf8_polish_ci'"); ale żadne z powyższych nie przynosi pożądany efektów, podczas podglądu danych w tabelach, przez terminal jak i phpmyadmin, zamiast polskich znaków pojawiają mi się następujące: Cytat Å„ Å› Ä™ Zapewne są tu mądre głowy które rozwikłają problem w 5 minut. Ja sam od dłuższego już czasu szukam rozwiązania mojego problemu, mimo to żadne ze znalezionych rozwiązań nie działa. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 421 Pomógł: 310 Dołączył: 18.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A kodowanie tabel i kolumn?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 25.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kodowanie tabeli i kolumn ustawione wcześniej na utf8_unicode_ci przestawione obecnie na uft8_polish_ci.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 18.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jesteś pewien że dane w tych tabelach wprowadzone są zapisane w UTF-8?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 10:04 |