![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 419 Pomógł: 5 Dołączył: 7.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Heja, mam problem widziałem że jest tutaj sporo takich problemów ale mam dość nietypowy problem,
Generuję pdfa z danymi z bazy danych. Szablon daje sztywno header('content-type: application/pdf; charset=utf-8'); W bazie mam utf-8_genereal_ci A w funkcji htmltopdf mam $tcpdf = new TCPDF(PDF_PAGE_ORIENTATION, PDF_UNIT, PDF_PAGE_FORMAT, true, 'UTF-8', false); Dalej w funkcji $tcpdf->writeHTML($post, true, 0, true, 0); I dalej $tcpdf->Output($title.'pdf','S'); i teraz tak dokument jest wysyłany na majla i ogólnie wszędzie się otwiera ładnie czytelnie ale w smatfonach dostaję pustą zawartość tabeli arkusza pdf chodzi o znaki ł,ą Android -> Chrome ---------------------------------- ZAMYKAMY Pomogło Kod SetFont('freesans',
Ten post edytował ZenekN 5.05.2015, 22:24:36 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 31 Dołączył: 10.01.2007 Skąd: Bydgoszcz/Inowrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To przez to, że TCPDF nie embeduje czcionek spoza bazy. Wykorzystaj czcionki dołączone do TCPDF lub załącz własną http://www.tcpdf.org/fonts.php
//edit za późno ![]() Ten post edytował salfunglandyare 5.05.2015, 22:28:35 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 09:59 |