![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 681 Pomógł: 28 Dołączył: 14.08.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam kod, który działa, lecz chciałbym go zmodyfikować i nie bardzo wiem jak.
Chciałbym, teraz włożyć część pierwszą divów w dwa divy. Czyli takie coś: Proszę teraz o pomoc w JS tak by mi działało. Dodawanie / usuwanie klasy. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 31 Dołączył: 10.01.2007 Skąd: Bydgoszcz/Inowrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj:
//edit - poprawka JS - 2 divy Ten post edytował salfunglandyare 5.05.2015, 21:26:31 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 681 Pomógł: 28 Dołączył: 14.08.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj:
Dzięki, ale podane przez Ciebie rozwiązanie nie skutkuje, jeżeli ten DIV nie jest w tych dwóch DIVACH to divy się przeładowują, czyli tak jak i w moim przykładzie, problem nadal jest jeżeli DIV umieszczę w DIVACH. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 31 Dołączył: 10.01.2007 Skąd: Bydgoszcz/Inowrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, przed momentem poprawiłem
![]() |
|
|
![]()
|
|
Dziękuje kolego :-) Zastanawiam się czy dobry sposób obrałem, ponieważ w tych divach będą części formularzy np. div z formularzem danych podstawowych (imię, nazwisko), div z formularzem danych szczegółowych (wykształcenie, wiek). Jak myślisz odbije się to później jakoś na tym JS ?
|
|
|
![]()
|
|
to zależy, jeśli będziesz dodawał kolejne dzieci - tak. Tu jest, jak widzisz .parent().parent().parent() co oznacza, że cofa się o 3 stopnie w drzewie DOM. Jeśli dodasz jeszcze kolejnego diva, lub umiescisz div[data-content] poza ostatnim elementem - może to przestać działać. W razie problemów napisz później, gdy będziesz miał w miarę ostateczną wersję. Mógłbyć też nadać tym elementom unikalną klasę i wtedy możnaby wyszukiwać tych elementów zawsze z poziomu korzenia drzewa DOM, wtedy możliwość, że coś się spieprzy będzie mniejsza
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 07:56 |