![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 22.04.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich forumowiczów,
Ostatnio zacząłem się uczyć ZF2 i mam małe pytanie do bardziej doświadczonych: Buduję aplikację złożoną z dwóch modułów. Czy możliwe jest korzystanie w obu z nich z tych samych klas bez potrzeby duplikowania ich? Przykładowo w modelu Application mam klasę AlbumTable dziedziczącą po TableGateway i chciałbym móc korzystać z niej również w drugim module. W podejściu z tutorialu musiałbym ją skopiować do drugiego modelu a tego właśnie chciałbym uniknąć. Czy jest możliwość wyciągnięcia klas "na zewnątrz" tak żeby były wspólne dla wszystkivh modułów aplikacji? Z góry dzięki za odpowiedzi ![]() Pozdrawiam ![]() Ten post edytował inconformista 4.05.2015, 21:42:50 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 31 Dołączył: 10.01.2007 Skąd: Bydgoszcz/Inowrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak najbardziej, Możesz wykorzystać helpera partial() przy tworzeniu widoku do uzyskania dostępu do części obiektu z innego modułu
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 2 Dołączył: 14.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jasne wszystkie configi z każdego modułu są mergowane więc jesli gdzieś module.config.php zadeklarujesz sobie tablegataway to bedizesz mógł go używać w innym module pod warunkiem że po drodzę go nie nadpiszesz;).
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 10.07.2025 - 07:06 |