![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 4.05.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam Wszystkich
Jestem nowym początkujacym progarmista PHP, moja przygoda z programowaniem dopiero sie rozpoczyna. Działam na wordpressie i tu rodzi sie moje pytanie moze banalne ale nie jestem pewien, wiec pytam mianowicie dostalem stronke zrobiona w wordpressie i na koncu strony sa numerki <previous 1 next> i mam zmienic w kodzie aby bylo zamiast previous (poprzednia) i zamiast next (nastepna) wysarczy ze w kodzie znajde wszystkie liniki z tym poleceniem i zmneinie slowa ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 2 Dołączył: 22.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapewne korzystasz z jakiegoś szablony, jeżeli nie ma on pliku z którego pobiera nazwy, to wystarczy zmienić jak sam powiedziałeś w kodzie.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 4.05.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawa wyglada nastepujaco dostalem takie zadanie zeby na stronce ktora juz dziala zmienic to i niechcial bym czegos popsuc "hehe" jestem swieżakiem w tym temacie.
Skopiowalem sobie kod do notepad++ i poprzez wyszukiwarke znalazlem slowka next i previous poprostu czy jak zamiast tego wpisze nastepna i poprzednia bedzie ok ? ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 616 Pomógł: 84 Dołączył: 29.11.2006 Skąd: bełchatów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ten artykuł powinien cie naprowadzić, co gdzie zmienić
http://webfaces.pl/blog/jak-przetlumaczyc-...ressa-tutorial/ |
|
|
![]()
|
|
Hmm, wszystko bylo by pieknie gdyby nie ze nie mam tego pliku ze skryptem tej stronki i nie bardzo wiem skad go wytrzasnac.
Program juz mam zainstalowalem ten co mi poleciles. Ten post edytował Kajmanos 4.05.2015, 12:44:10 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 616 Pomógł: 84 Dołączył: 29.11.2006 Skąd: bełchatów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Miało to cie tylko naprowadzić. Najlepiej wklej kawałek kodu w tagu [php][/php] wtedy wszystko będzie jasne
|
|
|
![]()
|
|
Sorki ze tak mecze ale naprawde zaczynam i gdzies musze ogarnac powoli mam nadzeje ze za jakis czas ja bede mogl komus pomoc zaraz wrzuce kawalki kodu
w tych wierszach wystepuja mi slowa ze zmiana strony i musze z next na nastepna oraz z previous na poprzednie zmienic Ten post edytował Kshyhoo 4.05.2015, 19:35:24
Powód edycji: [Kshyhoo]: bb-code
|
|
|
![]()
|
|
Jeżeli wybrany jest język w panelu na pl to Katalog wp-content/themes/avada/languages/pl_PL.po i zmiana w programie peoedit wartości Next i Previous
|
|
|
![]()
|
|
Wszystko sie udalo dzieki
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 4.07.2025 - 23:56 |