![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 128 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam np taki kod
var test = function(){ this.a = 10; this.b = 20; this.suma = function(){ return this.a + this.b; } } jak w tym zrobić metodę statyczną, tak żeby mógł się do nie odwołać przez zmienna "test"? Proszę o pomoc, w JS jest tyle sposobów programowania obiektowego że nie mam pojęcia po jakim hasłem tego szukać. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 655 Pomógł: 73 Dołączył: 2.05.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
test();
co chcesz uzyskać? edit: Drugi wynik w google http://javascript.info/tutorial/static-var...hods-decorators Ten post edytował Forti 4.05.2015, 11:03:14 -------------------- Overwatch24 - najbardziej zaawansowany Polski portal Overwatch od fanów dla fanów.
Fachowo.co Behance.net/fachowo |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 128 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
np chce cos takiego
teraz robę tak: var test = function(){ this.a = 10; this.b = 20; this.suma = function(){ return this.a + this.b; } this.jakastamfunkcja = function(){ return -1; } } var objekt = new test(); objekt.a = 100; objekt.suma(); a chce np test.jakastamfunkcja(); -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Kod function Klasa(){}; Klasa.jakasfunkcja = function(){ alert('Blabla'); } Klasa.jakasfunkcja(); -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 06:44 |