![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie.
Jest mały sklepik. Klient robi zakupy. Jego zakupy mam w $_POST i wygląda to tak: [ilosc_pozycji] => 2 [nazwa_1] => rzecz a [ilosc_1] => 10 [cena_1] => 2 [zdjecie_1] => thumb: ../img/dod2.jpg [nazwa_2] => rzecz b [ilosc_2] => 50 [cena_2] => 5 [zdjecie_2] => thumb: ../img/dod3.jpg ... itd. według takiego schematu. W pętli for robię tak:
Mam tabelę zamowienia. W niej różne pola z danymi klienta (adres, nazwa, kwota itp) oraz pole zamowienie. Do pola zamowienie chcę dodać tylko nazwę + ilość, czyli rzecz a - 10 rzecz b - 50 itd. jeśli będzie więcej. Nie wiem jak to zrobić bo: 1. Kiedy chcę dodać np. tylko nazwę towaru i inserta wstawiam do pętli, to dodaje mi dwa rekordy. Wszystkie dane są takie same, tylko pole zamowienie się zmienia. W pierwszym rekordzie mam rzecz a - w drugim rzecz b 2. Kiedy insert wstawiam poza pętlą, to dodaje mi jeden rekord, ale w polu zamowienie mam tylko ostatnią pozycję, czyli rzecz b Reasumując: Chcę to tak zrobic, żeby insert wstawiał jeden rekord, a w pole zamowienie nazwę i ilość wszystkich zamowionych przedmiotów. Insert wygląda tak:
Jak mam to zrobić ? Ten post edytował tomotomo1 3.05.2015, 19:56:50 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 07:53 |