![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2015 Skąd: localhost Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam!
Nie wiem dlaczego, ale sie zastaniawiam. Nigdy nie wiedzialem, ze istnieje cos takiego jak obiektowe programowania w PHP (wstyd)... Dzisiaj podpatrzylem na php.net za mysqli::__construct, bo kiedy zaktualizowalem PHP do nowszej wersji wyskoczylo mi: mysql_connect is deprecated use mysqli or pdo instead it czy cos takiego ![]() Wiec popatrzalem za mysqli_connect Powiedziano mi, ze to jest alias on ::__construct, wiec poszelem na ::__construct No i co tam zobaczylem? Object oriented style
Procedural style
No i sie zaciekawilem, ale bardzo przestraszylem, jak ja ogarne ten obiektowy mysqli... Wiec stwierdzilem, ze nie bede aktualizowal PHP ![]() Joke... Musze aktualizowac, bo hostingi juz nigdzie nie beda miec pewnie PHP5.x.x PYTANIE: Czy warto zostac przy proceduralnym PHP czy juz kuc obiektowy? Bo to co zobaczylem na mysqli::__construct to az mi ciarki przeszly ;_; Prosze o szczerosc, iz bardzo zzylem sie z prostym proceduralnym PHP i nie mam zamiaru (przynajmniej teraz) przechodzic na obiektywny. Jaka byla wasza reakcja, kiedy przechodziliscie na obiektowy? Czy moze od razu zaczynaliscie od obiektywnego? Z gory dziekuje za odpowiedzi... Cheers ^^ PS. Jezeli zly dzial, to bardzo przepraszam i prosze o przeniesienie, gdyz nie wiedzialem, gdzie i jak ten temat umiescic / otagowac... -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 06:06 |