Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> [inne]przejście z projektem deweloperskim do designu., cały 80 MB-ajtowy serwis do Dreamweavera?
twojastara

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (10%)
X----

Jak to się profesjonalnie robi?

Mam gotową aplikację zrobioną w Symfony2 i chciałbym sie teraz zabrać za jej kolorowanie.

Mam Adobe Dreamweaver i chciałbym zapytać tych, którzy pracowali w nim, czy przenosi się tylko pliki html do DW czy cały serwis?
Go to the top of the page
+Quote Post
Koldy

Ostrzeżenie: (0%)
-----

jezeli dobrze rozumiem chcesz stworzyc widok (wyglad), moze warto by bylo poznac zasady panujace w html i jak go sie tworzy, od razu po tym css, a jezeli masz gotowy kod html i tylko chcesz manipulowac kolorami, czy tam polozeniem danych kontenerow, to sam css.

dreamweaver to tylko narzedzie ulatwiajace, bez znajomosci ow jezykow nic nie zrobisz..

--------------------
$progress++;
+Quote Post
twojastara

Ostrzeżenie: (10%)
X----

Może zabrzmiałem jak przygłup z tym "kolorowaniem" i można było pomyśleć nie wiem co to html i css.

Wiem co dreamweaver robi, używałem go jakiś czas, bardzo ułatwia tworzenie styli.

Rzecz w tym, że procowałem w nim z projektami małymi a nie z frameworkiem PHP, dlatego pytałem czy webdesignerzy wrzucają taki cały 100 MB serwis do dw by móc podglądać efekty na żywo, dynamicznie, czy zadowalają się wrzucaniem tylko plików html.

No, ale i tak się zesrało, bo w międzyczasie wyszło się że Dreamweaver nie widzi plików Twig.
----

dobra, znalazłem panel css w netbeans, też fajny.

Ten post edytował twojastara 2.05.2015, 19:53:29
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:37