![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 0 Dołączył: 25.11.2014 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Jak to się profesjonalnie robi?
Mam gotową aplikację zrobioną w Symfony2 i chciałbym sie teraz zabrać za jej kolorowanie. Mam Adobe Dreamweaver i chciałbym zapytać tych, którzy pracowali w nim, czy przenosi się tylko pliki html do DW czy cały serwis? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 1 Dołączył: 28.06.2009 Skąd: Great Britan Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jezeli dobrze rozumiem chcesz stworzyc widok (wyglad), moze warto by bylo poznac zasady panujace w html i jak go sie tworzy, od razu po tym css, a jezeli masz gotowy kod html i tylko chcesz manipulowac kolorami, czy tam polozeniem danych kontenerow, to sam css.
dreamweaver to tylko narzedzie ulatwiajace, bez znajomosci ow jezykow nic nie zrobisz.. -------------------- $progress++;
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 0 Dołączył: 25.11.2014 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Może zabrzmiałem jak przygłup z tym "kolorowaniem" i można było pomyśleć nie wiem co to html i css.
Wiem co dreamweaver robi, używałem go jakiś czas, bardzo ułatwia tworzenie styli. Rzecz w tym, że procowałem w nim z projektami małymi a nie z frameworkiem PHP, dlatego pytałem czy webdesignerzy wrzucają taki cały 100 MB serwis do dw by móc podglądać efekty na żywo, dynamicznie, czy zadowalają się wrzucaniem tylko plików html. No, ale i tak się zesrało, bo w międzyczasie wyszło się że Dreamweaver nie widzi plików Twig. ---- dobra, znalazłem panel css w netbeans, też fajny. Ten post edytował twojastara 2.05.2015, 19:53:29 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:37 |