![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Problem wydaje sie dosc prosty.
Zakladam ze jest tego tysiace w necie, jednakze nie moge nic znalezc (tudziez nie wiem JAK to wyszukac). Chodzi mi mianowicie o prosty skrypt po stronie serwera apache ktory odczytywalby plik (z gory zadeklarowany, tudziez najnowszy pod wzgledem daty modyfikacji pliku w folderze) oraz wyswietlal na ekran. Dodatkowo potrzebowalbym opcje typu - Filtrowanie pewnego ciagu znakow (wyswietlanie tylko linijek zawierajacych ten ciag Czy ktos z Was slyszal o skrypcie co spelnialby moje wymagania? Moze byc nawet platny, aczkolwiek wolalbym darmowy ![]() Pozdrawiam i prosze o odpowiedz, Konrad. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wczytanie pliku to jedna linia kodu http://php.net/manual/en/function.file-get-contents.php
Filtorwanie, zależy od zawartości. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Wczytanie pliku to jedna linia kodu http://php.net/manual/en/function.file-get-contents.php Filtorwanie, zależy od zawartości. problem jest taki, ze ten plik osiaga wage do okolo 10-12 mega, co daje DUZO linijek kodu. Bez tych javascriptow/jquery mysle ze nie daloby rady zrobic czegos takiego.. I wlasciwie dlatego szukalem czegos takiego. Pozatym dochodzi druga sprawa. Jak moge odczytac plik bedac np w /var/www/html/index.php a plik, ktory chce odczytac jest w /home/konradmm/serwery/cod/log/123456.txt Czy nie ma problemu z odwolaniem sie do sciezki spoza apache ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 318 Pomógł: 76 Dołączył: 27.12.2011 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli plik/katalog ma odpowiednie prawa dostępu(chmod) to nie ma problemu.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:18 |