![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
W bazie mam tabelę sprzęt w której znajdują się pola jak w zapytaniu poniżej. Jest tam pole data_ost, typ pola date, a więc mamy zapisaną datę w formacie YYYY-MM-DD. Chciałbym wyciągnąć tylko sam rok, co zrobiłem robiąć zapis: YEAR(data_ost) as ost_rok Całość wygląda jak poniżej.
Taka konstrukacja działa prawidłowo. Problem pojawia się w sytuacji, gdy do WHERE chcę dodać dodatkowy warunek dotyczący konkretnego roku
Przy takiej konstrukcji otrzymuję komunikat: mysql_num_rows()expects parametr 1 to be resource, boolean given in ... on line 115 czyli w lini $obAmount=mysql_num_rows($result); Jak to zrobić, by to działało, przy zastosowaniu warunku dotyczącego konkretnego roku? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Nie: ost_rok='2015'";
a: YEAR(data_ost)=2015 -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki
![]() Nie będę się wypowiadał na temat stanu mojej głowy...taki błąd ![]() Temat do zamknięcia oczywiście. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 23:10 |