![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 0 Dołączył: 30.12.2003 Skąd: Strzegom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam skrypt który powinien po kliknięciu kategorii wsadzić jej dane do formularza do edycji: całość korzysta z klasy DB - Pear
Ten post edytował primo 23.12.2004, 11:48:05 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 405 Pomógł: 1 Dołączył: 19.09.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Fajnie. Ja też miewam różne skrypty, które powinny różne rzeczy robić.
Napisałbyś co jest nie tak i jakie błędy wywala. Na pierwszy rzut oka cośmoże być nie tak z zapytaniem w linii 21, bo nie ma spacji po 'Select' i przed 'FROM'. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 436 Pomógł: 6 Dołączył: 8.11.2003 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 0 Dołączył: 30.12.2003 Skąd: Strzegom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zapytanie wyświetla 12 kategorii znaków zodiaku, które są łączami, jak klikne jeden z nich to powinien w jednym formularzu wyświetlić jego dane, a w drugim obok dane do edycji, czego właśnie nie robi i w tym właśnie jest problem, -- nie wyświetla błędów.
jak dodałem break; którego faktycznie brakowało to teraz już nic nie wyświetla, no ale on tam powinien być... linia 61 Cytat printf ('<li> <a href="%s?cmd=edit&id=%s">%s</a>', $_SERVER ['PHP_SELF'], $row->id, $row->sign); jak zmodyfiikuję $_SERVER -- czy to gdzies w pliku php.ini nie powinno wskazywac zrodla -- czy to jest domyslne, niezaleznie od katalogu (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif)
Ten post edytował primo 23.12.2004, 11:46:27 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 405 Pomógł: 1 Dołączył: 19.09.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Popraw zapytanie.
A break'a być nie powinno. W konstrukcji switch jeśli nie ma instrukcji break są wykonywane wszystkie następne przypadki do napotkania instrukcji break lub do końca switch'a. W wypadku który przytoczyłeś brak break'a jest podyktowany chęcią skrócenia kodu. W przypadku akcji 'edit' wybierane są odpowiednie dane z bazy, a akca 'add' (wykonywana od razu po 'edit') jest rozbudowana o wpisywanie do formularza odpowiednich zmiennych zawierających te dane. |
|
|
![]()
|
|
poprawiłem zapytanie wg Twoich wskazówek i działa, wrzucanie do formularza, ale nadal nie działa dodanie nowego rekordu
Ten post edytował primo 23.12.2004, 23:31:33 |
|
|
![]()
|
|
Linia 27. Błąd w formularzu. Brakuje znaku '=' przy atrybucie name elementu input.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 19:13 |