![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 361 Pomógł: 22 Dołączył: 10.02.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Chcę za pomocą szablonów Twiga (podstawy znam) sobie wypisać na ekran tekst, nie wiem jak to najlepiej wytłumaczyć o co mi chodzi, ale przykładowo, mam podzielone linki na kategorie: aktywny, nieaktywny, inne Docelowo muszę to zrobić za pomocą tablicy (chyba innego sposobu Twig nie uzna). Link aktywny przechowuje url i value, Link nieaktywny samo value, Link inny url i value,
Jak widać stworzyła się tablica 3-wymiarowa i teraz to wszystko trzeba wyrenderować (w szablonie raczej musi być pętla bo jak inaczej wszystkie rodzaje linków po kolei wyrednerować) Jeśli jest ktoś kto dotarł do tego momentu i wie o co mi chodzi to jak trzeba to rozwiązać, może lepiej da się to zrobić ![]() P.S Jest to schemat prostego navigatora więc tych linków tyle trzeba wyświetlać P.S Ja uważam że to co ma iśc na ekran powinno być w jednej tablice (tak??) Pozdrawiam Ten post edytował Fred1485 27.04.2015, 15:27:34 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 270 Pomógł: 184 Dołączył: 7.10.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie mozesz poprostu z tych cudactw zrobic jednej tablicy i pojsc petla w szablonie?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 361 Pomógł: 22 Dołączył: 10.02.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No właśnie mogę i chcę tylko brak mi wiedzy jak to zrobić, podstawową zasadę pętli znam ale nie wiem jak strukturę w tablicy najlepiej zrobić i jak się do tego odwołać
![]() Ten post edytował Fred1485 27.04.2015, 16:23:49 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 270 Pomógł: 184 Dołączył: 7.10.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Ale zaraz, zaraz co ty teraz chcesz wytłumaczyć.
Mi chodzi o bardziej merytorykę, czy taka tablica 3-wymiarowa w przypadku korzystania z Twiga jest słuszna, czy lepiej to zrobić inaczej, jak taką tablicę stworzyć to wiem z odwołaniem w szablonie już sobie poradziłem (chyba). EDIT... Który sposób będzie lepszy (a może to bez różnicy w wydajności, spójności etc)
Przy zaznaczeniu że url będzie unikalny zawsze, czy ma to jakieś znaczenie, który sposób lepiej wybrać? Ten post edytował Fred1485 29.04.2015, 18:33:07 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 13:45 |