![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 22.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich serdecznie,
jestem dosc nowy jesli chodzi o PHP. Mam (byc moze) banalny problem. Otoz stworzylem nowa klase, ktora wyglada tak:
Uruchomienie skryptu wyrzuca nastepujacy blad: Parse error: syntax error, unexpected '(', expecting ',' or ';' in C:\xampp\htdocs\video2brain\kalender.php on line 26 Jesli chodzi o sam kod, to jest on poprawny, jesli wyrzuce go z klasy "Kalender" wszystko dziala poprawnie.... Czuje, ze to bardzo banalny problem, ale nie moge wymyslic co jest grane. Macie jakis pomysl, co z tym zrobic? Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 324 Pomógł: 105 Dołączył: 7.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W klasie najpierw deklarujesz pola, a dopiero później możesz im przypisać jakieś wartości.
Tym samym wartość pola $data może zostać przypisana najszybciej dopiero w konstruktorze (jak słusznie zauważył Pyton_000 poniżej, nie jest to do końca prawdą, czytaj jego uwagę). Przeczytaj o klasach np. tutaj: http://pl.wikibooks.org/wiki/PHP/Klasy_i_obiekty @Pyton_000 - masz rację, zapędziłem się, uaktualniłem wpis. Ten post edytował kreatiff 27.04.2015, 12:41:44 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |