![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 24.07.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam problem z jQuery... otóż chcę żeby w trakcie uzupełniania formularza dodawały się do niego nowe pola:
mam trzy pola tekstowe -> po kliknięciu w pierwsze z nich (z klasą dodaj-pole) zostaje wstawiona kolejna linijka z trzema następnymi polami -> w następnej linijce to samo, po kliknięciu dodaje się nowa linijka itd. do momentu aż wprowadzę tyle danych ile potrzebuje. Niby działa, ale nowa linijka wstawia się tylko po kliknięciu na pierwsze pole pierwszej linijki. Przy kliknięciu w drugiej (nowo dodanej) linijce nic się nie dzieje - tak jakby jQuery wogóle nie odczytywało kliknięcia w to pole. Dodam że skrypt czyta kliknięcie w pole input o klasie dodaj-pole. Oto mój kod:
Czy ktoś poratuje mnie? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) EDIT: Chyba rozwiązałem problem: Zmieniłem odczytanie zdarzenia w jQ na takie:
Póki co działa bez problemu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował mbak 27.04.2015, 10:09:05 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 381 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W chwili gdy inicujesz jquery nie ma jeszcze elementów więc nowo powstałe nie mają zdarzeń. Przypinać nasłuch do document nie ma żadnego sensu, znajdź wspólnego rodzica. Tu masz więcej o temacie: http://wwwgo.pl/article/15/jquery%2C_zdarz...e_metoda_%24.on
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.09.2025 - 16:25 |