![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 10 Dołączył: 24.04.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam Was,
od rana siedze nad takim problemem a mianowicie funkcja zostaje wykonana dopiero jak na element kliknie się trzy razy a nie raz, mam tu na myśli coś takiego: $("#guzik").click( function () { ... Nie chcę wklejać całego kodu natomiast próbowałem wszystkiego już i nic nie działa. Pomożecie mi rozwiązać ten problem? live bind on off nie dziala |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 321 Pomógł: 55 Dołączył: 19.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
u mnie działa ! Z powyższego wynika tylko jedno - myszka Ci się psuje.
-------------------- Polecam MyDevil hosting idealny dla deweloperów
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 10 Dołączył: 24.04.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeśli to sarkazm to napisz dlaczego
myszke mam dobrą bo inne funkcje dzialaja poprawnie, pomyslalem ze ktos się spotkał już z takim problemem i będzie znał rozwiązanie nie widząc kodu. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 321 Pomógł: 55 Dołączył: 19.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak to był sarkazm
![]() niestety nie spotkałem się z takim problemem i czekam na odpowiedź jak Ty - człowiek uczy się całe życie skoro nie dajesz większej ilość kodu to napis czy potwierdzałeś, że event się nie odpala np. w ten sposób : Kod $("#guzik").click( function () { console.log('click'); ......
-------------------- Polecam MyDevil hosting idealny dla deweloperów
|
|
|
![]()
|
|
$.ajax({
type: "POST", url: "php_files/get_duration.php", data: "vid=" + video_id, cache: false, success: function(data){ exist_check = data; } }); $.getJSON('http://gdata.youtube.com/feeds/api/videos/'+video_id+'?v=2&alt=jsonc&enablejsapi=1', function(data) { ... } wkleiłbym cały kod ale jest długi i raczej nie będzie się nikomu chciało go analizować ale przypuszczam że te dwa elementy hamują główną funkcję ... są one w funkcji po kliknięciu CLICK Nigdy wcześniej nie używałem konsoli i teraz włączyłem i już po załadowaniu strony wyskakują mi błędy że dwie zmienne są "not defined" ale właśnie one będą zdefiniowane po tym jak ajax zbierze info z php pliku a do tego trzeba wykonać tę funkcję z click ... Ten post edytował mariolita 25.04.2015, 11:07:38 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 270 Pomógł: 184 Dołączył: 7.10.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tworzysz data w strukturze GET a uzywasz metody wysylki POST. Nie powinno tak byc.
|
|
|
![]()
|
|
ale to sa dwie rozne "podfunkcje", jedna (część kodu) postuje mi coś do php pliku i odbiera odpowiedź, pozniej w kodzie inna część, zbiera informacje z czegoś innego.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten element który ma łapać klika nie jest przypadkiem zwracany z POST? Bo wygląda jak standardowy problem z delegacją zdarzeń.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dodaj w 'click'
alert('ok'); i będziesz wiedział czy "działa za 3-cim kliknięciem" a jak nie to wklej gdzieś kod i daj link (pastebin.com) |
|
|
![]()
|
|
Przygotowalem skrypt jeszcze raz i wszystko umieściłem w ajaxie po SUCESS i wszystko gra i buczy.
Natrafiłem na jeden problem, prosty skrypt jest input text i jeśli wartość z input jest inna niż powinna to border ma się zmieniać na czerwono, a jak jest ok to zmienia sie na zielono i wszystko jest zrobione na KEYUP i wszystko działa elegancko, ale jak włoże stronę na serwer to przestaje działać :/ co moze byc powodem? $(".inputy").keyup( function() { if( $("#imie").val() == "" || $("#nazwisko").val() == "") { $(".inputy").css("border","1px solid red"); } else { $(".inputy").css("border","1px solid green"); } }); Nie ma tu żadnej filozofii, kod działa, po wgraniu na serwer już nie. Co może być powodem? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a co mówi konsola?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 20:25 |