![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 26 Dołączył: 26.01.2012 Skąd: Ci to przyszło do głowy? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć, muszę zrobić projekt sali komputerowej wraz z kosztorysem zgodnym z normami.
Wszystko ładnie rozrysowane i ceny za materiały policzone, jednak brakuje mi tylko jednego, potrzebuję minimalnej stawki za rozłożenie wszystkich kabli, podłączenie do switcha itd. Ma być wg. jakichśtam starych komunistycznych norm, gdzie położenie n metrów kabla ma trwać x godzin/minut i kosztować z złotych. Ktoś ma do tego dostęp, więdzę i mógłby pomóc? ;-) -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 655 Pomógł: 73 Dołączył: 2.05.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Generalnie ja na wyjazdach z kolegą braliśmy 120zł BRUTTO /h wyjazdową (wliczone w to koszta dojazdu). Potrzebny czas zależy od tak wielu czynników, że można tylko szacować.
Oczywiście jeżeli pracy jest więcej jak 2-3 godzinki (typu cała sala, jak u Ciebie) to cena spada znacznie. -------------------- Overwatch24 - najbardziej zaawansowany Polski portal Overwatch od fanów dla fanów.
Fachowo.co Behance.net/fachowo |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 26 Dołączył: 26.01.2012 Skąd: Ci to przyszło do głowy? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdybym tu mógł dać swoją cenę szacunkową, to okej, ale wg wykładowcy, to ma być oszacowane zgodnie z jakimiśtam normami, a właśnie tych norm nie mogę znaleźć.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrób oszacowanie wg. Swoich norm
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 16:17 |