![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 22.04.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, proszę o pomoc w poprawie działania skryptu. Mój problem polega na tym, że posiadam dwa skrypty, jeden jako forma drugi jako skrypt wykonujący zadanie. Polega on na tym, że pod select w formie przypisany jest fragment linku, wybierając kilka opcji generuje gotowy link który na stronie ma wykonać czynność. Jednak skrypt wykonywalny php działa tylko z jedyną kontrolką select a ja nie wiem jak to rozgryźć.. Oto kody:
Forma:
Skrypt wykonywalny
Wynikowo chciałbym aby efekt był taki: /albania/slonce.html a nie /albania/ |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 22.04.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W skrócie i na tym przykładzie tylko, to co zapiszesz w HTML w name="xxx", możesz odczytać w PHP jako $_POST['xxx']. Więc tak, tylko pamiętaj aby name był tożsamy z tym co podasz. Pamiętaj, że jest to bardzo niebezpieczne i nie powinieneś takiego czegoś publikować online dla innych użytkowników.
Ten post edytował Damonsson 22.04.2015, 13:13:31 |
|
|
![]()
|
|
Czyli na dwa sposoby mogę to zrobić? Dziękuję Ci bardzo, właśnie o taki efekt mi chodzi
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:00 |