![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 0 Dołączył: 15.03.2003 Skąd: lodz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
temat wszystko tlumaczy.
skrypt pobiera z mysql dane i kazdy rekord przypisuje do osobnego "radio button" dalej chce zrobic tak ze jak znaznacze jakis radio to zostanie zapisana zmienna sesyjna ktora przetrwa reload strony i z powrotem zaznaczy poprzednio wybrany element.Problem w tym ze mi to nie dziala. Wartosc do zmiennej jest przypisana poprawnie jednak nie wiem jak to zrobic zeby konkretny radio byl zaznaczony. ![]() kodzik:
Ten post edytował SoulRipper 22.12.2004, 18:15:15 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 10.07.2004 Skąd: Bydgoszcz / Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 0 Dołączył: 15.03.2003 Skąd: lodz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
LOL
to to i ja wiem, ale teraz powiedz mi jak cos takiego zastosowac kiedy iles tam radio buttonow jest automatycznie tworzona za pomaca petli? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 10.07.2004 Skąd: Bydgoszcz / Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
rzeczywiscie, nie zauwazylem tego 'checked' w Twoim kodzie
![]() a co do problemu, to wydaje mi sie ze pies jest pogrzebany w zapisie warunku if, ktorego wynik nie zmienia sie w zadnym przebiegu petli. w efekcie w zrodle html strony masz pewnie wszystkie radio'sy z atrybutem checked (lub zaden). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
U mnie dziala cos takiego:
Zamiast nazwy id dalem id[], wiadomo chyba po co... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
cos nie dziala
![]() przyznam sie ze niebardzo sie orientujew Twoim zapisie. Uzykles titaj skrotow ktorych jeszcze nie sudiowalem ale wydaje mi sie ze to ? to ejst instrukcja if(moze sie myle), oraz czym sie rozni id od id[] (tablica, ale po co?) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Operator trojznakowy:
Nazwe pola ustawilem jako tablice bo.. hmm.. bo sie chyba rozpedzilem ![]() To moze tak:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
oo bardzo ladnie dziala, dzieki
![]() niestety ![]() podam odrazu caly kod bo barkuje mi czasu na szczegolowy opis:
skrypt ma wysiwtlic okreslona liczbe textboxow oraz do kazdego z nich przypisac zmienna sesyjna. dobra wpisuje np. 5 klikam ok i opkazuje sie 5 wierszy, 3textboxy w kazdym, dalej klikam Dalej i dupa. jest niepoprawne zapytanie sql tzn sesyjne sie nie ustawily. wpisuje jeszcze raz 5 w tamtym okienku i dop. teraz sesyjne sie ustawiaja i zapytanie sql jest poprawne. jak by komus sie chcialo to testowac to powiem ze te bazy danych do ktorych sie odwoluje na poczatku sa w sumie zbedne przy dzialaniu skryptu, maja one na celu tylko zliczaie poszczegolnytch tabel, wiec mozna je wykomentowac. Wiem ze aby najpierw skorzystac z sesji to trzeba najpierw refresha strony zrobic, no iwdc robie poprzez header ale nic sie ciekawego nie dzieje |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.07.2025 - 18:00 |