![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam coś takiego
To co robi funkcja jest nie istotne ważne że wyświetla mi alert Alert zamykany jest przyciskiem OK i właśnie o ten przycisk mi chodzi jak po kliknięciu w niego zamknąć alert ale żeby razem z nim zamknęło się okno strony internetowej nie przeglądarka cała tylko samo okno strony www.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Po prostu po alercie zamknij okno
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale w jaki spośób to zrobić
A czy wogóle da sięaby kliknięcie w ok zamknęło okno tak jak tu na tej stronie wyskakuje alert ale kliknięcie w iego zamyka sam alert a mnie własnie chodzi o to żeby kliknięcie ok zamknęło alert razem ze stroną http://www.quackit.com/javascript/javascri...x_example_1.cfm |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Java != Javascript
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ponieważ alert blokuje dalsze liniowe przetwarzanie kodu wystarczy wymaganą instrukcję wstawić po nim (nie ma jednak rozróżnienia na to czy zotał kliknięty przycisk OK czy też np przez ESC zamknięto okno. Zadziała o ile zostaną spełnione kryteria co użycia funkcji window.close(); -------------------- |
|
|
![]()
|
|
No własnie to nie chce mi zadziałać nie wiem czemu
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zamiast
Kod window.close(); spróbuj dać Kod self.close();
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Niestety też nie działa
|
|
|
![]()
|
|
pokaż cały kod albo strone która na której masz to wrzucone. Bo coś mi sie wydaje że problem leży gdzie indziej.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Plik główny wykonywlny jest to co poniżej banner.php
plik index2.html wygląda tak
Ten post edytował pater2003 20.04.2015, 11:47:14 |
|
|
![]()
|
|
no to nie bardzo wiem co Ty chcesz osiągnąć? zamknąć ramkę? window.close()/self.close() służy do zamykania okna a ramka nie jest oknem. Może chcesz przekierować gdzieś użytkownika? Jeśli chcesz przekierować użytkownika w takiej sytuacji na inną stronę (zakładam że pocztakwiatowa to baner) to musiałbyś zrobic coś w tym stylu zamiast window.close();
Kod window.parent.document.location.href='http://adres.strony.pl/na/ktora/ma/zostac/user/przekierowany.html";
Ten post edytował devnul 20.04.2015, 15:59:00 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 22:52 |