![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam do wykonania określone zadanie ale ma się ono wykonać po otwarciu strony i odliczeniu np 20 sekund Czyli ktoś wszedł na moją stronę i u góry ma odliczanie 20, 19,18 ... aż do zero i po osinięciu 0 ma się wykonać określone zadanie np. zapis do bazy Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć jak to wykonać. Pozdrwaiwma i dzięki z góry za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 26 Dołączył: 26.01.2012 Skąd: Ci to przyszło do głowy? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz dodać w JS odliczanie tych sekund(w necie od groma skryptów) a po osiągnięciu zera możesz np. ajaxem wywołać skrypt php odpowiedzialny za zapis do bazy ;-)
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to już wiem gorzej z jakims przykładem próbowałem coś złożyć ale nie działa
Dlatego proszę o pomoc chociaż o podanie krótkiego kodu |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 270 Pomógł: 184 Dołączył: 7.10.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moze Ci sie przyda:
https://jsfiddle.net/z9mx621y/2/
Ten post edytował rad11 18.04.2015, 14:30:54 |
|
|
![]()
|
|
Udało mi się coś takiego zrobić.
Po określonym czasie wykakuje komunikat i wykonuje się zadanie w pliku zapisdobazy.php I wszystko jest ok ale jak zmusić teraz plik główny do pokazywania odliczania czasu do wyświetlenia tego komunikatu i do wykonania zadania w pliku Settimout mam na 20sek i chodzi mi o to żeby na strone głównej odliczło ten czas czyli go pokazywało w jakiś sposób Pzdrawiam i dziei za pomoc <html> <head> <style>p { color:red; }</style> <script src="http://code.jquery.com/jquery-latest.min.js"></script> <script> $(document).ready(function () { $("p").text("The DOM is now loaded and can be manipulated."); }); </script> </head> <body> <?php $aaa = addslashes($_GET['aaa']); ?> <script type="text/javascript"> $(document).ready(function() { setTimeout ( "doSomething()", 20000 ); }); function doSomething ( ) { $.ajax({ type: "GET", url: "zapisdobazy.php", data: "<?php echo 'someData='.$_GET['someData'].'';?>", success: function(msg){ alert( "Reklama wyswietlona 10sek. Potwierdozno zaliczenie: " + msg ); } }); } </script> </body> </html> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 270 Pomógł: 184 Dołączył: 7.10.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
A mógłbys mi poprawić mój kawałek kodu żeby to zadziało
Bo to co mi pokazałas ma sens ale nie wiem jak to zrobić aby działało
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
No kolego rad11 masz u mnie wielkie piwo
![]() Działa i to świetnie Wielkie dzięki raz jeszcze. |
|
|
![]()
|
|
Daj poprostu pomogl i bedziem kwita
![]() |
|
|
![]()
|
|
Mam jeszcze jedno pytanko
Czy jak wyskoczy mi w tym co napisane jest powyżej alert czy da sięzrobić tak że po kliknięciu ok zamknie się okno strony? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 09:57 |