![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 0 Dołączył: 19.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam taką zagwozdkę: Mam 2 tabele: 'osoby' i praca'. Chcę pobierać imię i nazwisko z tabeli 'osoby' do tabeli 'praca'. Struktury tabel: ------- osoby ------- id_osoby name surname -------- ------- praca ---------- id_praca szef_ekipy pracownik1 pracownik2 pracownik3 pracownik4 ------------ Pobieram za pomocą kontrolki select dane pracownika:
Chcę umieścić w formularzu 1 kontrolke select dla szefa ekipy i 4 dla pracowników. Chodzi i o to, żeby np: po wyborze pracownik1 w kontrolce pracownik2 nie było pracownika wybranego w pracownik1, tak by uniknąć dubli. To samo względem kontrolki dla szef_ekipy. Spróbuje jeszcze raz: Mam kontrolki listy wyboru (select) w formularzu jak poniżej: pierwsza kontrolka: szef_ekipy druga kontrolka: pracownik1 trzecia kontrolka: pracownik2 czwarta kontrolka: pracownik3 piąta kontrolka: pracownik4 wszystkie pobierają dane z tabeli 'osoby', która zawiera np: Jacek Placek Jan Nowak Heniek Kowalski Bronisław Brzęczyszczykiewicz Zenon Jaskóła i teraz: klikam w kontrolkę szef_ekipy i wybieram z listy Jacek Placek, po tym zdarzeniu gdy klikam np: pracownik1 to do wyboru z listy mam: Jan Nowak Heniek Kowalski Bronisław Brzęczyszczykiewicz Zenon Jaskóła itd |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 859 Pomógł: 177 Dołączył: 29.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrób formularze na jsfiddle.net ,a ja pomogę CI z jquery
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 21:49 |