![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 4.02.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, kombinuję z napisaniem ankiety zliczającej odpoweidzi.
Chodzi o to, że po wejściu na strone odlicza się nam 30 sekund na pierwsze pytanie które sie pokaze. Odpowiadamy na nie i jesli nie skonczyl sie czas mozemy przejsc do nastepnego alb odczekac az czas sie skonczy. Powinno zapisac odpowiedzi np do Sesji w PHP albo bazy (odpowiedzi wielokrotnego wyboru.) i przejsc do nastepnego pytania. W sumie powinno być 10 takich pytan. Na koncu porownac wyniki poprawne z baza i zliczyc punkty albo liczyc punkty od razu po przejsciu do nastepnego pytania zeby nie trzymac tego wszystkiego. Zrobilem poki co takie cos:
Javy nie znam więc nie wiem za bardzo jak sobie z tym poradzić. Czy mogę wkomponować w tą funkcje Javy do odliczania czasu kod PHP. Tak aby mi wylosowal z bazy pytania i je pokazal, nastepnie przy koncu czasu zapisal odpowiedzi albo po nacisnieciu przyciska? W tym divie po zakonczeniu co pokazuje dziala tylko html.. Proszę o jakieś wskazówki i podpowiedzi. AJAXA wolałbym nie wplątywać już tutaj jeśli nie trzeba. Ten post edytował Fonev 14.04.2015, 19:47:11 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 4.02.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Macie jakąś wskazówkę jak to rozwiązać?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 20 Dołączył: 20.04.2004 Skąd: Wielkopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na przykład za pomocą Ajaxa, pobierasz kolejne pytania i wyświetlasz.
Inna opcja wyświetlasz wszystkie pytania jednak część ukrywasz, po upłynięciu czasu odsłaniasz kolejne pytanie. |
|
|
![]()
|
|
Dobrze, ale jak próbuje zedytować kod javyscript aby pokazywała mi php to nie działa.
wstawiłem w javascript
i działa tylko jeśli w bloku jest html. miało zapisać odpowiedzi, zwięklszyć licznik o 1 ( max 10), nastepnie odswierzyc strone aby od nowa pokazalo pytanie. ale przy nawet zwyklym echo 'cokolwiek'; nie działa juz odliczanie czasu. Pytanie o estetyke czy można zwiększyć te cyfry co sięodlicają bo są zwykłą czcionką i rozmiarem 12. a mi zalezy na dobrze widocznym odliczaniu. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 20 Dołączył: 20.04.2004 Skąd: Wielkopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Piszesz o linii 23 i 24 ? tam gdzie chcesz "wcisnąć" element PHP?
|
|
|
![]()
|
|
Tak zgadza się tam żeby wywołało php. No chyba, że ma ktoś inny pomysł żeby po odliczeniu czasu wykonało kod php i odświerzyło tą strone ( i odnowa)
10 odliczeń muszę zrealizować. |
|
|
![]()
|
|
Tak nie wywołasz PHP w javascripcie. Dodaj tam wywołanie PHP za pomocą na przykłada ajaxa, lub użyj metody z javascriptu do przejścia na inna stronę (window.location.href).
|
|
|
![]()
|
|
Stworzyłem podobnie
Jakotako działa i jestem zadowolony z tego. Tylko mam pytanie jak zapisac do tablicy moj wynik wszystkich pytan albo ich id chociaz gdzie nr_kuru = $kurs. Następnie chcialbym losowo wybierac te pytania stamtad i wyswietlac w moim formularzu. Proszę o pomoc z jakas tablica indeksowana albo cokolwiek. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 14:33 |