![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 496 Pomógł: 2 Dołączył: 15.07.2011 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Potrzebuję za pomocą pakietu nelmio/alice załadować do bazy danych listę danych w takiej kolejności:
mój YAML wygląda tak:
niestety nie znalazłem w opisie bundla odpowiedniej funkcji, która może to zrobić. Próbowałem więc na różne sposóby:
Próbowałem zastosować też bundla fzaninotto/Faker ale nie ma tam takiej funkcji jakiej potrzebuję:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co oznacza "w takiej kolejności"?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 496 Pomógł: 2 Dołączył: 15.07.2011 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może przedstawię to jaśniej.
Zamiast robić tak:
Chciałem to zrobić z pomocą Faker bundla tak:
ale właśnie taki zapis nie działa:
ani kilka powyższych z poprzedniego posta W Faker widzę tylko funkcje mieszające, losujące itd. Próbowałem też stworzyć klasę która dziedziczy po bazowej klasie Faker'a i w niej metodę, która zwraca tablicę cyfr : Dfaker.php
user.yaml:
jednak przy próbie załadowania danych wywala błąd:
Ten post edytował damianooo 14.04.2015, 13:41:23 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 77 Dołączył: 10.07.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zarejestruj jako usługę i otaguj (zgodnie z wbudowanymi usługami)
|
|
|
![]()
|
|
zrobiłem tak:
w pliku My\CostamBundle\Resources\config\services.yml :
nie wiem co w tym tagu powinno być ... mam w ogóle dobrze ten serwis ? błąd nadal ten sam a więc ciągle nie widać mojej metody (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 77 Dołączył: 10.07.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
wychodzi na to, że ten serwis do niczego mi nie był potrzebny bo wróciłem do punktu wyjścia (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
nadal nie mogę przekazać dla każdego użytkownika odpowiedaniej przyporządkowanej mu wg tablicy danej w polu "priority" . przykładowo ... chcę aby:
dlatego chciałem zrobić w pliku user.yml coś w stylu:
ale tak nie działa niestety (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Ten post edytował damianooo 17.04.2015, 10:35:38 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 01:24 |