![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2010 Skąd: Jastrzębie Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
Chciałem się dowiedzieć czy istnieje możliwość bezpośredniego przekierowania adresu url na inny podkatalog na serwerze? Struktura strony: /public_html/strona Struktura innej strony: /public_html/strona/inna_strona Chciałbym, aby po wejściu na www.strona.pl/inna-strona , przekierowalo mnie na: /public_html/strona/inna_strona Mój obecny plik .htaccess:
Próbowałem dodać:
Ale chyba nie tak to ma wyglądać ![]() ...Albo inaczej. Po wejściu na podstronę www.strona.pl/inna_strona/index.php (wszystko działa) A plik .htaccess znajdujacy się w /public_html/strona/inna_strona w jakiś sposób nie działa, byćmoże że w /public_html/strona/ również znajduje się .htaccess Ten post edytował MateuszRyaN 13.04.2015, 11:22:16 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 305 Pomógł: 29 Dołączył: 5.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2010 Skąd: Jastrzębie Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozumiem,
Dziękuje za pomoc, ale mam jeszcze jedno pytanie... Jeżeli "główna strona" toczy się swoimi regułami w .htaccess , a inna_strona swoimi, to da się je jakoś rozdzielić w jednym pliku .htaccess? Jakaś reguła podobna do <IfModule mod_rewrite.c> ... <Directory ...> ? Pytam dlatego, że public_html/strona ma taki .htaccess:
a, public_html/strona/inna_strona:
I nie chciałbym tego rozwalic, ponieważ public_html/strona jest postawiona na Symphony i wszystko jest sterowane pewnie przez to app.php. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 305 Pomógł: 29 Dołączył: 5.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie bardzo rozumie co chcesz osiągnąć. Przekierowanie na katolog wykorzystuje się gdy przeniosłeś pliki strony do innego katalogu i w tym starym nie powinno być nic po za plikiem htacces. W nowym katalogu masz pliki strony i jeżeli jest potrzebny inny htaccess; albo wszystko możesz napisać w jednym i wrzucić do głowengo katalogu, jeżeli nie będzie ci to z niczym innym kolidować
Ten post edytował grzes999 13.04.2015, 15:51:56 |
|
|
![]()
|
|
Chodzi głównie o mod rewrite.
Główna strona www.domena.pl toczy się swoimi prawami www.domena.pl/jakas-podstrona Natomiast skrypt, który został umieszczony w www.domena.pl/skrypt - toczy się swoimi. I teraz tak... jeżeli wszedłbym w www.domena.pl/skrypt/index.php (to skrypt się uruchamia), natomiast przy wejściu w www.domena.pl/skrypt - wyświetla mi np. 404 że na stronie www.domena.pl nie ma takiej podstrony. Chciałbym wobec tego to jakoś rozgraniczyć. Hmmm...może jeszcze inaczej...prościej. Mamy 2 skrypty: 1 Strona internetowa 2 Jakaś aplikacja Webowa 1. Strona internetowa. www.domena.pl/kontakt, www.domena.pl/galeria www.domena.pl/o-firmie itp... 2. Strona webowa www.aplikacja.pl www.aplikacja.pl/logowanie www.aplikacja.pl/panel www.aplikacja.pl/administrator itp itp I chciałbym umieścić tą aplikację na swojej stronie www w podkatalogu "skrypt", czyli żeby struktura linków była nastepująca: www.domena.pl/skrypt www.domena.pl/skrypt/logowanie www.domena.pl/skrypt/panel www.domena.pl/skrypt/administrator |
|
|
![]()
|
|
W takim razie nie musisz przekierowywać niczego na iny folder. Tylko musisz wyłączyć Rewiret URL domena.pl/skrypt z katalogu głównego
Spróbuj napisać reguły, które mają dotyczyć wszystkich adresów po za domena.pl/skrypt w tak jak niżej
Czyli u ciebie będzie coś takiego
Ten post edytował grzes999 17.04.2015, 15:32:51 |
|
|
![]()
|
|
Kurcze niestety coś nie działa... :/ Popróbuje jeszcze czegoś poszukać w necie. Jak coś to dam znać.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 10:08 |