![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, chciałem uzyskać efekt odczytywania na stronie kolejnych wierszy z pliku tekstowego, mając do dyspozycji dwa przyciski np. poprzedni/następny.
Powiedzmy taka wirtualna przeglądarka wizytówek. Kombinowałem różne rozwiązania m.in. to pod spodem, ale zmienna $a nie podlega inkrementacji. Nie mam dużego doświadczenia z PHP stąd prośba o pomoc jak można rozwiązać to zadania?
Powód edycji: [Kshyhoo]: bb-code
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 36 Dołączył: 9.04.2003 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz w zmiennej $_GET przekazywanej w pasku przeglądarki podawać nr wiersza ( bo z kodu rozumiem, że o to chodzi ) i w ten sposób wyświetlać tekst, a w przyciskach podawać poprzedni i nastepny do aktualnego.
-------------------- d(^^)b
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Slash^, dzięki za podpowiedź. Czyli sugerujesz aby w ogóle zmienić metodę z POST NA GET?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 36 Dołączył: 9.04.2003 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie jest to konieczne, ale dzięki temu będziesz widział która strona jest już w linku i będziesz mógł komuś taki link wysłać.
-------------------- d(^^)b
|
|
|
![]()
|
|
Jeszcze raz dzięki Slash^ jednak rozwiązałem to nieco inaczej, bo za pomocą mechanizmu sesji i wygląda to tak:
wymaga jeszcze nieco dopracowania, ale działa. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 13:59 |