|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 788 Pomógł: 1 Dołączył: 17.09.2004 Ostrzeżenie: (10%)
|
Witam serdecznie,
mam taką stronkę: http://46.29.150.76/test/czlonkowie_izby.html Po kliknięciu każdej pozycji w tym "accordionie" chciałbym żeby dodawał się do adresu url hash (czyli np http://46.29.150.76/igzm2/czlonkowie_izby.html#company12 lub podobny). Potrzebuję to do tego, żeby gdy użytkownik wyśle komuś url do konkretnej firmy - to żeby otworzyła mu się odpowiednia firma (a nie domyślnie - ta pierwsza). Wie ktoś może jak to zrobić? Nie bardzo wiem jak to zrobić (w kodzie są widoczne moje obecne "wypociny" ale nie bardzo to działa). Generalnie w Firefoxie występował problem z tym, że po kliknięciu w nagłówek firmy strona za bardzo się przesuwała do góry (i bardzo często nie było widać firmy którą się wybrało). Znalazłem takie rozwiązanie w internecie:
I teraz działa poprawnie na wszystkich przeglądarkach. Przed tą modyfikacją skrypt dodawał te hashe do url (mój kod jest widoczny w tym linku) - jednak po "naprawie" wyświetlania przestały się dodawać te hashe... Nie wiem jak to ze sobą połączyć... (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Czy mógłby mi ktoś to naprawić? Bardzo proszę o pomoc, Northwest Ten post edytował northwest 10.04.2015, 10:16:27 |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 305 Pomógł: 29 Dołączył: 5.07.2011 Ostrzeżenie: (0%)
|
Dodaj do tego style z bootsrapa bo trochę ciężko się zorientować co jest do czego, z tego co widzę dodaje ci się to co chcesz do adresu, więc nie wiem w czym problem
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 788 Pomógł: 1 Dołączył: 17.09.2004 Ostrzeżenie: (10%)
|
Udało mi się to dopracować (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
http://46.29.150.76/test/work.php problemem jest tylko to, że po kliknięciu nie zamykają się poprzednio otwarte zakładki (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) http://46.29.150.76/test/work.php#company120 - po wywołaniu linka z hashem otwiera się i centruje na wybranej firmie - to działa poprawnie. Ma ktoś może pomysł jak zamknąć poprzednio otwarte okienka ? |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%)
|
Kod $('.collapse').collapse({ toggle: false }) Zagadka. Co musisz tutaj zmienić... |
|
|
|
|
|
|
|
próbowałem dać wszystkie kombinacje:
I niestety nie działało... Alby zaczynało działać - i przestawało centrowanie (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 419 Pomógł: 5 Dołączył: 7.08.2012 Ostrzeżenie: (0%)
|
Dosyć niechlujny ten skrypt, klikam w nazwę firmy i tam chciałbym zobaczyć content a pokazuje się u góry, zupełnie jakby nie należał do firmy którą chcę wyświetlić (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
to jest skrypt z bootstrapa... To co piszesz byłoby najlepszym rozwiązaniem, jednak nie wiem jak to zrobić...
"wciągam" to na górę przez FireFoxa - czasami za bardzo przesuwa box z firmą na górę i nie widać połowy opisu (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Wiesz może jak to naprawić?(IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 419 Pomógł: 5 Dołączył: 7.08.2012 Ostrzeżenie: (0%)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dziękuję bardzo, ale to osobny skrypt. Mi zależy bardzo na tym żeby dopracować ten z bootstrapa (uczę się tego frameworka i fajnie działa na responsywnych stronach). Jeśli to nie problem,
to prosiłbym bardzo o pomoc z tym, co mam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 305 Pomógł: 29 Dołączył: 5.07.2011 Ostrzeżenie: (0%)
|
Nie działa pewnie dlatego, że jest masz błąd w JS, dokładnie w tej lini:
Dodatkowo tworzysz własną akcję na klikniecie elementu. I kod powienien chyba wygladać tak:
Ale nie pamiętam dokłądnie bo dawno uzywałem Bootstrapa Ten post edytował grzes999 13.04.2015, 12:32:38 |
|
|
|
|
|
|
|
wstawiłem Twój kod.... zobacz co się stało - to jest to, o czym mówiłem... Po rozwinięciu opis z nazwą firmy czasami wędruje poza ekran (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 27.12.2025 - 13:58 |