![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie...
Najpierw dane oprogramowania: php 5.0.2 Apache 2.0.46 MySQL 3.23.58 Po połączeniu ze stroną otrzymuję taki komunikat: Kod Fatal error: Call to undefined function mysql_connect() in C:\apache\htdocs\test.php on line 2 Baza danych działa w porządku, bo mogę w lini komend logować się, dodawać bazy, tabele itp. Możliwe, że coś jest nie tak skonfigurowane w php czy na Apache? (Brakuje jakiegoś modułu?) Oto kod źródłowy pliku php (wzięty zresztą z Manuala): Kod <?php $link = mysql_connect('localhost', 'phpuser', 'phppass') or die('Nie można się połączyć: ' . mysql_error()); print ('Połączenie nawiązane'); mysql_close($link); ?> W pliku php.ini aktywowałem bibliotekę php_mysql.dll... Niestety po uruchomieniu Apache wyskakuje okienko dialogowe z informacją: Cytat php Startup: Unable to load dynamic library 'C:\php\ext\php_mysql.dll' - Jeden z plików bibliotek potrzebnych do uruchomienia tej aplikacji nie może zostać znaleziony. Najlepsze jest to, że mam tę bibiliotekę php_mysql.dll w folderze C:\php\ext... ![]() ![]() Jeszcze raz ściągnąłem zestaw bibliotek dla php 5.0.2 ale dalej to samo... ![]() Ogłupieć można :-( Proszę o jakąś poradę jak rozwiązać ten problem. Pozdrawiam. -------------------- EnigmaCretu.Com >>
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 08:41 |