![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 128 Pomógł: 0 Dołączył: 3.11.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześc, zrobiłem już rejestracje i logowania. Po zalogowaniu przenosi mnie na strone index.php ( tylko zalogowani maja do tego dostęp )
i Chciałem zrobic strona.pl/paneladministracyjny, w którym bede mogl zarządzac stroną, ale żeby w ten panel wejsc trzeba sie pierwsze zalogowac na strone, a nastepnie na panel. co zrobic, aby nie kazdy mogl sie logowac do tego panelu, tylko jeden wybrany adminsitrator? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 311 Pomógł: 13 Dołączył: 7.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na pewno masz jakąś bazę użytkowników. Stwórz w niej pole admin boolean o wartosci domyslnej 0. Tylko ten, komu ustawisz wrtosc 1 bedzie mogl w ogole widziec okno logowania do panelu administracyjnego.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 128 Pomógł: 0 Dołączył: 3.11.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@ Up, wielkie dzieki !
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2015 Skąd: localhost Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Jeśli szukasz pomocy wal na PW
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Mam jeszcze jeden problem, chcialem zrobic ten panel administracyjny, bez drugiego logowania, a mianowicie, w bazie danych dla danego uzytkownika przypisac takie uprawinienia, ze pokazuje się napis na dole "Panel Administracyjny" i TYLKO I WYŁĄCZNE ON MA DO TEGO DOSTĘP !
Jak mam to zrobic? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 342 Pomógł: 15 Dołączył: 30.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyciągać z tabeli uprawnienia i sprawdzać kto się loguje, wtedy pokazywać lub nie panel administracyjny.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2015 Skąd: localhost Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Sign dawaj na PW pomogę Ci
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 342 Pomógł: 15 Dołączył: 30.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Od pomagania jest forum a nie pw, jeżeli już to napisz to niego sam a nie na forum śmiecisz...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 28.01.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w tabeli accounts stworz nowa rubryke np. group_id i dalej chyba wiesz co zrobic..
![]() |
|
|
![]()
|
|
w phpMyAdmin robię kolumnę o ( na końcu tabeli )
nazwie admin typ int dlugosc/wartosci 1 Po dodaniu wyskakuje mi taki kod
No więc potem do Php dodaje
na samym dole i nic mi sie nie pojawia. Co robic ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 58 Dołączył: 14.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A konto z którego korzystasz ma ustawione admin na 1?
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 4.07.2025 - 02:44 |