![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 25.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie będę rozwodził sie nad tym jak początkujący jestem, przejdę odrazu do rzeczy
![]() zrobiłem sobie taki "niby cms" ,polega to na tym, że najpierw jest skrypt logowania, tu wszystko jest ok, potem pokazują się dwa pola od formularzu, pole tytuł, gdzie wpisuje nazwe pliku, jaki zostanie zapisany na serwer, a potem pole tekstowe, no i dobra, wszystko zapisuje, tytuł jest ,jak był podany ,treść tak samo, tylko jest jeden problem, brak polskich znaków. Gdy zapisuje jakiś artykuł, to zapisuje go pod postacią pliku php/htm gdzie jest w znaczniku meta podane ISO 8859-2 ale mimo to i tak zamiast ś i ą widać kwadraciory. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 14.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy mam racje, bo też jestem początkujący ale jak miałem podobny problem to poprostu w plikach gdzie mialem kody php umieszczalem sekcje meta:
i wszystko było ok, polskie znaki się zapisywały Ten post edytował retip 20.12.2004, 22:04:02 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mało informacji. Czy w edytorze, w którym piszesz artykuł ustawiasz kodowanie na ISO-8859-2? Nie w meta, tylko w edytorze.
-------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
Administrator PHPedia.pl Grupa: Developerzy Postów: 1 102 Pomógł: 2 Dołączył: 14.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
najlepiej jeszcze headera wyslij
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 25.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co najdziwniejsze na localhoście wszystko jest ok, dopiero na zdalnym się knoci. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 245 Pomógł: 0 Dołączył: 9.09.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(dcfighter @ 2004-12-21 16:35:56) Co najdziwniejsze na localhoście wszystko jest ok, dopiero na zdalnym się knoci. Zapytaj admina o wartość AddDefaultCharset w konfiguracji serwera www -------------------- Nie ma nic stałego prócz zmiany...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 0 Dołączył: 15.03.2003 Skąd: lodz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Co najdziwniejsze na localhoście wszystko jest ok, dopiero na zdalnym się knoci. mam identyczny problem, zz tym ze ja znalazlem rozwiazanie choc nie da sie go rozwiazac ![]() Problem polega na tym ze do kazdej strony automattycznie doklejana jest reklama ktora czasem zle sie wstawi i rabie nam caly kod. U mne w panelu admina ta durna reklama rozwalila caly layout oraz wlasnie kodowanie. jakby co to mam strone na http://freesuperhost.com |
|
|
![]()
|
|
Mam stronę na free.of.pl ,a tam reklam nie uświadczysz. Znam wiele stron ,które są na free.of.pl i na wszystkich są polskie znaki.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 166 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2004 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ISO 8859-2 powinno być napisane razem iso-8859-2. Może o to chodzi.
Ewentualnie dodaj
gdzieś na początku strony. Ten post edytował Yarecki 22.12.2004, 00:20:24 -------------------- Nigdy nie kłóć się z głupim, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 11:59 |