![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 242 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Potrzebuję napisać skrypt który pobierze tylko nazwy drużyn z danej strony. Czyli ma pobrać drużynę X i drużynę Y. Reszta informacji jest mi nie potrzebna. Czy curlem da się pobrać tylko wybrane informacje ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 479 Pomógł: 97 Dołączył: 6.09.2011 Skąd: php.net :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Curlem pobierzesz cała stronę.
Do wyciągnięcia potrzebnych informacji potrzebujesz czegoś więcej, w najprstszej wersji zwykłe preg_match_all -------------------- Manual prawdę Ci powie.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 242 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kompletnie nie wiem jak to zrobić.
Pobrałem curlem całą stronę i co teraz ? Jak tego użyć ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 58 Dołączył: 14.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
A możesz mniej więcej opisać jak to działa ;d ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 58 Dołączył: 14.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyszukuje w teście podanego wzoru, poszukaj w google pod hasłami wyrażenie regularne/regexp/czy nawet w dokumentacji preg_match
|
|
|
![]()
|
|
A da się szukać tekstu po divach ?
Np. nazwy drużyn zapisane są tak : <div class="teamtext"><b>V3</b><br><i>20%</i></div> <div class="teamtext"><b>Enso</b><br><i>80%</i></div> I w jaki sposób pobrać te dane ? Oraz czy muszę mieć jakąś bazę drużyn aby mogło ich wyszukać ? Poczytałem trochę o wyrażeniach regularnych jednak kompletnie nie mogę ich zrozumieć, dla mnie to czarna magia. Jeżeli ktoś by mógł to prosiłbym o napisanie takiego wyrażenia do pobrania nazwy drużyn z tych divów. Na tej stronie będzie więcej divów z nazwami drużyn a chciałbym aby pobierało pierwsze wartości. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 10:14 |