![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 311 Pomógł: 13 Dołączył: 7.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Chciałbym wprowadzić na stronę kilka alternatywnych kolorystyk. W górnym toolbarze dałbym trzy buttony które linkowałyby do jakiejś funkcji javascript. Tylko pytane co ta funkcja ma robić? Kolor występuje w linkach, h1, toolbarze itp. Ogólnie w CSS pojawia się kilkanaście razy. Czy jestem w stanie jedną funkcją zamienić wszystkie wystąpienia #0172b8 na #17a2a9 powiedzmy? Czy łatwiej przygotowac kilka alternatywnych stylesheetów i je przełączać? Fajnie jakby nie wymagało to przeładowania strony. Czy są może na to jakieś gotowce? Z góry dzięki. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz zmienić w js wszystkie elementy gdzie potrzebujesz podmienić kolor.
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 75 Pomógł: 20 Dołączył: 13.02.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz zmienić w js wszystkie elementy gdzie potrzebujesz podmienić kolor. ![]() ![]() Nie wymaga. W Google taka podmiana występuje pod hasłem styleswitch, a większość opiera się na zasadzie, że się wyłącza to, z czego się nie korzysta. Jak chcesz zapamiętać wybór to dochodzą jeszcze ciasteczka. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dobrze odświeżenia
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 311 Pomógł: 13 Dołączył: 7.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I tak będę musiał skorzystać z jakiegoś mechanizmu wykorzystującego sesje i ciasteczka, bo zapomniałem, ze na stronie jest też sporo grafik przygoowanych pod kolor stylesheeta. Także bez przeładowania się nie obędzie. Ale dzięki za podpowiedzi chłopaki, zapamiętam sobie na przyszłość
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 09:02 |