Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Wybory Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej 2015
Wybory Prezydenckie 2015
Na kogo zaglosujesz w nadchodzacych wyborach prezydenckich?
Janusz Ryszard Korwin-Mikke [ 25 ] ** [38.46%]
Bronisław Maria Komorowski [ 6 ] ** [9.23%]
Adam Sebastian Jarubas [ 0 ] ** [0.00%]
Paweł Piotr Kukiz [ 16 ] ** [24.62%]
Marian Janusz Kowalski [ 2 ] ** [3.08%]
Jacek Wilk [ 2 ] ** [3.08%]
Andrzej Sebastian Duda [ 9 ] ** [13.85%]
Janusz Marian Palikot [ 2 ] ** [3.08%]
Magdalena Agnieszka Ogórek [ 2 ] ** [3.08%]
Paweł Jan Tanajno [ 0 ] ** [0.00%]
Grzegorz Michał Braun [ 1 ] ** [1.54%]
Suma głosów: 65
Goście nie mogą głosować 
aniolekx

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

W dniu 10 maja będziemy mogli zdecydować kto będzie prezydentem Polski przez kolejne 5 lat.

glosujcie i komentujcie, na kogo chcecie głosować, dla czego smile.gif i skąd czerpiecie wiedzę o kandydatach.

Kolejność kandydatów jest taka jak na stronie PKW:

Na YouTube można obejrzeć pierwsza debatę jaka już się odbyła, w której wzięli udział kandydaci anty-systemowi, debata ta odbyła się jeszcze przed 26 maja, wiec kandydatów było trochę więcej niż tych którzy są teraz oficjalnie zarejestrowani. Polecam ja przesłuchać, warto poznać każdego kandydata aby wybór był jak najbardziej świadomy.

Link do pierwszej debaty: https://www.youtube.com/watch?v=m1AmAXnP_5A

Warto także zapoznać się z pomysłem nowej ordynacji preferencyjnej omówionej tutaj: https://www.youtube.com/watch?v=A0lja3vJ5uY
Taka ordynacja zakończyłaby puste gadanie o glosach straconych.
Go to the top of the page
+Quote Post
9 Stron V   1 2 3 > »   
Start new topic
Odpowiedzi (1 - 19)
Forti

-----

Ja głosuje na laske. I tak to jest ściema, prezydent to jest pionek korporacji, uni itp. (osobiste poglądy polityczne) więc i tak to bez większego znaczenia moim zdaniem, a przynajmniej będzie o nas głośno na zagranicznych demotywatorach! biggrin.gif

--------------------
Overwatch24 - najbardziej zaawansowany Polski portal Overwatch od fanów dla fanów.

Fachowo.co

Behance.net/fachowo
+Quote Post
Turson

-----

Na Komorowskiego bo ładnie mówi wink.gif

jeszcze nie wiem
+Quote Post
tzm

Ostrzeżenie: (10%)
X----

Korwin Krul ze względu na logikę myślenia, co prawda mam do niego poważne zastrzeżenia bo miałem okazję Pana poznać i nie wszystkie poglądy idą w parze z moimi ale i tak mu najbliżej do skrajnej prawicy więc... Ma mój głos. Lewactwo wystrzelimy w stronę słońca.
+Quote Post
!*!

-----

Cytat(tzm @ 2.04.2015, 10:34:15 ) *
Lewactwo wystrzelimy w stronę słońca.

Zrób miejsce na katoprawicę.

--------------------
Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta).
+Quote Post
Turson

-----

I tak wiadomo kto wygra. Tak samo wiadomo kto wygra najbliższe wybory parlamentarne. Każdy kogo znam psioczy na PO ale i tak ono ma najwięcej w "sondażach"
+Quote Post
Posio

-----

Cytat(tzm @ 2.04.2015, 10:34:15 ) *
Korwin Krul ze względu na logikę myślenia, co prawda mam do niego poważne zastrzeżenia bo miałem okazję Pana poznać i nie wszystkie poglądy idą w parze z moimi ale i tak mu najbliżej do skrajnej prawicy więc... Ma mój głos. Lewactwo wystrzelimy w stronę słońca.

Czasami pieprzy głupoty, czasami mówi z sensem. Czasami wręcz masakruje sam siebie, pokazując (mimo tego za jakiego mądrego się uważa) że nie zna podstawowych praw rządzących ludźmi. Byłem na spotkaniu w Szcz. mówił z sensem.
Osobiscie nikt z tej listy do mnie nie przemawia. Każdy ma tyle samo za uszami, albo każdy jest taką samą marionetką.
+Quote Post
aniolekx

-----

tutaj znalazłem ciekawy materiał o kandydacie: Marian Janusz Kowalski

będę wrzucał to co znajdę o tych mniej znanych osobach, bo często irytuje mnie postawa moich znajomych którzy mówią ze zagłosują na Komorowskiego ponieważ nie ma na kogo glosować, a nikt nie chce poświecić trochę czasu aby sprawdzić kto startuje, jakie ma poglądy itd..

rozumiem tez, ze większość ludzi nie interesuje się polityka, lub swoje poglądy kształtuje tylko na podstawie tego co widzi w głównych mediach, a później mamy takie rezultaty, ze afera korupcyjna goni aferę, media rzucają tematy zastępcze, a ludzie jedynie o czym marzą to wyjazd z polski..
+Quote Post
!*!

-----

Cytat(aniolekx @ 2.04.2015, 10:51:17 ) *
będę wrzucał to co znajdę o tych mniej znanych osobach, bo często irytuje mnie postawa moich znajomych którzy mówią ze zagłosują na Komorowskiego ponieważ nie ma na kogo glosować, a nikt nie chce poświecić trochę czasu aby sprawdzić kto startuje, jakie ma poglądy itd..

A weź ich zapytaj czy głosowanie tylko po to żeby głosować nie obraża ich jako wyborców.

--------------------
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta).
+Quote Post
aniolekx

-----

Cytat(Forti @ 2.04.2015, 08:53:46 ) *
Ja głosuje na laske. I tak to jest ściema, prezydent to jest pionek korporacji, uni itp. (osobiste poglądy polityczne) więc i tak to bez większego znaczenia moim zdaniem, a przynajmniej będzie o nas głośno na zagranicznych demotywatorach! biggrin.gif

niestety nie widzę pani Ogórek w roli zwierzchniczki sil zbrojnych, szczególnie w razie jakiegokolwiek konfliktu zbrojnego z udziałem Polski, a jej mowa ciała do mnie nie przemawia.
gdyby miała w sobie determinancje i sile to może, ale w niej tego nie ma, a jej prezydentura osłabiłaby tylko znaczenie tego urzędu..

Jak pamiętam to pan Sikorski dal się nagrać z tekstem o robieniu laski amerykanom, no to przypadku takiej prezydentury ten tekst nabrał by głębszego znaczenia... wink.gif

Ten post edytował aniolekx 2.04.2015, 09:59:41
+Quote Post
Posio

-----

...a ludzie jedynie o czym marzą to wyjazd z polski..

Powiem wam szczerze, że nigdy wcześniej o tym nie myślałem. Tak do stycznia tego roku od kiedy zacząłem interesowac się bardziej zarobkami programistów w innych krajach.

@UP - LUBIE TO smile.gif Doskonałe podsumowanie

Ten post edytował Posio 2.04.2015, 10:01:27
+Quote Post
!*!

-----

Cytat(aniolekx @ 2.04.2015, 10:58:50 ) *
Jak pamiętam to pan Sikorski dal się nagrać z tekstem o robieniu laski amerykanom, no to przypadku takiej prezydentury ten tekst nabrał by głębszego znaczenia... wink.gif

Ależ Panie kolego... Takie teksty publicznie... Przecież ogórek jest symbolem polskich niezależnych kobiet.

--------------------
+Quote Post
Damonsson

-----

Ta ankieta fajnie podsumuje to co się stanie w wyborach, mniej więcej: Komorowski 40%, Duda 20%, Lewactwo i inne odchyły 10%, Prawica 30%. Ale jako, że wyniki się nie sumują i prawica rozbita jest na ~6 osób, to Korwin dostanie 5-6% jako najlepszy wynik prawicy i tyle, gdzie ludzi o prawicowych poglądach jest te 25-30%.

Ten post edytował Damonsson 2.04.2015, 10:07:34
+Quote Post
aniolekx

-----

Cytat(Turson @ 2.04.2015, 09:43:43 ) *
I tak wiadomo kto wygra. Tak samo wiadomo kto wygra najbliższe wybory parlamentarne. Każdy kogo znam psioczy na PO ale i tak ono ma najwięcej w "sondażach"

Ja tez wiem kto wygra, wygra na 100% Komorowski, kandydat który się nawet do tej kampanii specjalnie nie przykłada, to już pewnie zostało ustalone... ale każde wybory to okazja aby otwierać ludziom oczy, bo tu trzeba walczyć o Polskę, inaczej wszyscy skończymy marnie jak to już w historii naszego kraju bywało.
+Quote Post
buliq

-----

Problem polega na tym że chcąc wprowadzić normalne rządy trzeba wybierać 1 z 5 kandydatów. Osobiście uważam że powinni oni zrezygnować z wyborów na korzyść jednego, a wiadomo że jednym, z największym poparciem, byłby Korwin którego nie wszystkie poglądy są światłe. I tak to się kręci że prawica niby razem a jednak osobno ...

--------------------
KTOŚ TU PACZY???

Kompedium wiedzy
+Quote Post
phpion

Grupa: Moderatorzy

Ja będę konsekwentny w swoich decyzjach wyborczych. Jak co roku zostanę w domu, chyba że będzie ładna pogoda to wyjdę na spacer. Pozdrawiam.
+Quote Post
fklar

-----

Cytat(Damonsson @ 2.04.2015, 11:06:56 ) *
Ta ankieta fajnie podsumuje to co się stanie w wyborach, mniej więcej: Komorowski 40%, Duda 20%, Lewactwo i inne odchyły 10%, Prawica 30%. Ale jako, że wyniki się nie sumują i prawica rozbita jest na ~6 osób, to Korwin dostanie 5-6% jako najlepszy wynik prawicy i tyle, gdzie ludzi o prawicowych poglądach jest te 25-30%.

Akurat w tych wyborach to rozbicie nie jest wcale niekorzystne, bo i tak szanse na wygraną byłyby znikome, a przynajmniej więcej kandydatów o podobnych poglądach wykorzysta czas antenowy itp.
Celem powinno być zjednoczenie normalnych ludzi na wybory parlamentarne jesienią, powstała już nawet oddolna inicjatywa 1polska.pl. Oby tylko indywidualne wyniki majowe przełożą się na realną zmianę w listopadzie.

Ciekawą postacią jest Grzegorz Braun, szkoda tylko, że aż taki nacisk kładzie na Kościół, myślę, że przez to może zrazić do siebie niektórych wyborców. Gdyby Korwin potrafił tak trzymać nerwy na wodzy i mówić prawdę dziennikarzom bez zapędzania w kozi róg jak on, to dawno byśmy żyli w lepszym kraju.

--------------------
fklar.pl
+Quote Post
solificati

-----

rozumiem tez, ze większość ludzi nie interesuje się polityka, lub swoje poglądy kształtuje tylko na podstawie tego co widzi w głównych mediach, a później mamy takie rezultaty, ze afera korupcyjna goni aferę, media rzucają tematy zastępcze, a ludzie jedynie o czym marzą to wyjazd z polski..

Cytat(aniolekx @ 2.04.2015, 10:58:50 ) *
niestety nie widzę pani Ogórek w roli zwierzchniczki sil zbrojnych, szczególnie w razie jakiegokolwiek konfliktu zbrojnego z udziałem Polski, a jej mowa ciała do mnie nie przemawia.
gdyby miała w sobie determinancje i sile to może, ale w niej tego nie ma, a jej prezydentura osłabiłaby tylko znaczenie tego urzędu..

Ja tu widzę sprzeczność. Wybory prezydenckie to nie plebiscyt na sympatyczną parę balu. Prezydent to nie jest władca absolutny z nadania.
Jeśli kandydat nie potrafi za przeproszeniem orżnąć kogo trzeba, żeby mieć zaplecze partyjne i medialne to mam uwierzyć, że będzie potrafił cokolwiek osiągnąć na prezydenckim fotelu. Prezydent ma być skuteczny. Jeśli tych wszystkich niepokornych potrafi rozjechać aferą byle kto, albo popularne media są im nieprzychylne to jak on cokolwiek osiągnie jak już dostanie sie do krajowej i międzynarodowej polityki? Obama i Putin będą debatować o rakietach i petrodolarach a Duda czy inny Król będą debatować o katolickich wartościach i strachu przed gejami?
+Quote Post
aniolekx

-----

Cytat(solificati @ 2.04.2015, 10:56:32 ) *
[...]Jeśli kandydat nie potrafi za przeproszeniem orżnąć kogo trzeba [...]

Twoja wypowiedz pokazuje jak bardzo nasz naród mało może.. Taki cwaniak kandydat może nas łatwo orżnąć, wystarczy się sprzedać rosjanom? amerykanom? służbom specjalnym? Byc ich człowiekiem i bronic ich interesów...

Widać nie opłaca się być człowiekiem narodu i bronic interesów narodowych, ważniejsze jest by orznąć... i być skutecznym... a oni są bardzo skuteczni wobec nas.. heh
+Quote Post
solificati

-----

Cytat(aniolekx @ 2.04.2015, 12:22:11 ) *
Twoja wypowiedz pokazuje jak bardzo nasz naród mało może.. Taki cwaniak kandydat może nas łatwo orżnąć, wystarczy się sprzedać rosjanom? amerykanom? służbom specjalnym? Byc ich człowiekiem i bronic ich interesów...

Widać nie opłaca się być człowiekiem narodu i bronic interesów narodowych, ważniejsze jest by orznąć... i być skutecznym... a oni są bardzo skuteczni wobec nas.. heh

Wydajesz się być człowiekiem dorosłym, czas przestać wierzyć w przywódców jako "ludzi narodu".

I nie, nie pokazuje nic o naszym kraju. Myślisz, że na podstawie czego zbudowały swoją potęgę USA, Rosja czy Chiny? Na podstawie czego swoją potęgę zbudowała Polska w czasach swojej świetności? Polityka to gra, musimy poznać jej reguły i grać według nich. Jedną z nich jest opowiadanie weyborcom tego co chcą usłyszeć, między innymi opowieści o "człowieku narodu".
+Quote Post

9 Stron V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 20.08.2025 - 10:28