![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Posiadam szablon na wordpressa, chciałbym się dowiedzieć, po co ciągle powtarza się "site5framework"? Czy mogę to skasować
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 26 Dołączył: 26.01.2012 Skąd: Ci to przyszło do głowy? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
funkcja __ to zapewne translatacja stringa na inne języki (m.in. Kohana i CakePHP to mają), musiałbyś odnaleźć deklarację tej funkcji i sprawdzić co oznacza drugi argument, ale nie radzę tego usuwać ;-)
EDIT:
Parameters $text (string) (required) Text to translate Default: None $domain (string) (optional) Domain to retrieve the translated text Default: 'default' Czyli site5framework, to nazwa szablonu, więc z tego szablonu jest pobierana zmienna z innymi językami. Źródło: WordPress Function Reference Ten post edytował Beniooo 1.04.2015, 20:52:24 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyli po site5framework można dojść skąd jest szablon? Mogę to jakoś zmienić? Nie zrozumiałem zbytnio tego co napisałeś :/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 26 Dołączył: 26.01.2012 Skąd: Ci to przyszło do głowy? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Po co chcesz to zmieniać?
2. Zmień np. w jednej zmiennej, którą wiesz gdzie wyświetla i zobacz co pokaże. 3. Jeśli wpiszesz tam np. asdf, to pobierze tłumaczenie z szablonu, który deklaruje się do tego jako asdf -------------------- |
|
|
![]()
|
|
1. Po co chcesz to zmieniać? Chce wyeliminować jakiekolwiek ślady skąd pochodzi szablon. 3. Jeśli wpiszesz tam np. asdf, to pobierze tłumaczenie z szablonu, który deklaruje się do tego jako asdf. Mogę prosić o rozwinięciu podpunktu? skąd to tłumaczenie się ma wziąć? Szablon jest w jednym języku |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Poco?
3. Sprawdziłeś co się stanie jak to zrobisz? Jak nie wiesz to poco chcesz to ruszać ![]() |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Zrób to, jak coś sie stanie, to ctrl+z i po sprawie.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 13:37 |