![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam problem dotyczący odczytu zliczeń kliknięć w losowy link. Już wyjaśniam o co mi chodzi. Jestem administratorem strony [ciach] (przepraszam jeżeli nadużyłem regulaminu w celu promowania strony) W zakładce "Losuj" są losowo generowane linki do poszczególnych filmów. Generowane są poprzez /img.php?id=xxx (x - losowy numer filmu) Chciałbym aby dany skrypt zliczał mi ilość kliknięć na stronę główną "Oglądaj". Właśnie na stronie główne są te losowe linki w postaci skryptu odtwarzacza YouTube. Na przykład: Głownie chodzi mi o to by była pokazana liczba kliknięć na stronie głównej koło przycisku "Ulubione". Bardzo bym podziękował tej osobie, która wyjaśniła mi to jak mam zrobić. P.S. Szukałem długo ale nic nie znalazłem (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
Powód edycji: [Kshyhoo]: tytuł wątku, linki
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 318 Pomógł: 76 Dołączył: 27.12.2011 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To nie ten dział, ponieważ bardziej nadaje się na przedszkole lub nawet na Giełdę Ofert/Kupię.
Można to zrobić na milion sposobów. Najprościej na plikach(pseudokod):
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Parse error: syntax error, unexpected 'plik' (T_STRING) in TubeGames\_themes\gray\index.php on line 26
po wklejeniu kodu |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chłopie, kolega untorched podał tylko przykładowy kod jak mogłoby to wyglądać. Ani nie wiadomo czy masz w ogóle plik.txt, ani nie ma czegoś takiego jak funkcja create_or_open_file_and_add_text(). Ten kod niczego nie zdziała, tylko pokazuje proponowane podejście. Sam napisałeś, że prosisz o wytłumaczenie jak masz to zrobić a nie o gotowy kod do wklejenia do Twojego skryptu. Poza tym bez Twojego kodu tutaj nikt Ci nic dokładniej niż kolega wyżej nie pokaże/wytłumaczy.
PS. Zamiast create_or_open_file_and_add_text użyj lepiej hi_computer_please_do_all_work_for_me() - lepiej się tu sprawdzi (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Ten post edytował sadistic_son 1.04.2015, 10:47:18 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
hehe...
to poproszę o rozwiązanie: img.php <div id="content"> <?php echo $img->getObject(' <div class="block"> <center> <script type="text/javascript" src="http://www.---.pl/show/T9ZYmGLAEDu"></script> <center> '.($page->load('object_title')?' <div class="desc"> <div class="posted"> </div> <div class="clear"></div> </div>':'').' <div class="object"> [object url='.$rewrite->img("#ID#","#REWRITE-TITLE#").'] </div> <div class="podpis"> <div class="fav"> <a class="addthis_button_tweet"></a> <a class="addthis_button_google_plusone" g:plusone:size="medium"></a> </div> <div class="fb"> <a href="#" class="thumb_up" onClick="vote_up(#ID#); return false;">dobre</a> #VOTE# <a href="#" class="thumb_down" onClick="vote_down(#ID#); return false;">słabe</a> <div class="atclear"></div> </div> </div> <div class="vote"> [FAV=<a href="#" class="add_fav" onClick="fav(#ID#,this); return false">Dodaj do ulubionych</a>|<a href="#" class="del_fav" onClick="fav(#ID#,this); return false;">Usuń z ulubionych</a>] </div> <div style="clear: both;"></div> </div> #MOD_TOOLS#', $_GET['id']); ?> <div class="block" id="comments"> <?php $img->comments(' <div id="fb-root"></div> <div class="fb-comments" data-href="#URL#" data-num-posts="4" data-width="754" data-colorscheme="dark"></div>', $page->load('comments')); ?> </div> </div> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Zostałeś już upomniany o stosowanie bb-code. Zapoznaj się z zasadami panującymi na Forum, szczególnie z pierwszą linijką mojej sygnatury... Dostosuj swoje posty do zasad działu.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 318 Pomógł: 76 Dołączył: 27.12.2011 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W takim razie zapłać. Na forum pomagamy, a nie dajemy gotowe rozwiązania. No wiesz... jeśli to gotowe rozwiązanie to 10-20 linijek kodu + objaśnienie jak to działa to czemu nie - chętnie pomogę, za darmo oczywiście. Ale kolega Kownikuzyt widać nie ma zielonego pojęcia o php i nie przyszedł tutaj po pomoc w problemie napotkanym podczas nauki tylko po "zrób za mnie, bo nie umiem a nie chce mi się samemu nauczyć". Ten post edytował sadistic_son 1.04.2015, 11:10:56 |
|
|
![]()
|
|
No wiesz... jeśli to gotowe rozwiązanie to 10-20 linijek kodu + objaśnienie jak to działa to czemu nie - chętnie pomogę, za darmo oczywiście. Ale kolega Kownikuzyt widać nie ma zielonego pojęcia o php i nie przyszedł tutaj po pomoc w problemie napotkanym podczas nauki tylko po "zrób za mnie, bo nie umiem a nie chce mi się samemu nauczyć". Dokładnie dlatego napisałem, żeby komuś zapłacił. Skoro nie potrafi choćby w google wpisać "podstawy php", "operacje na plikach php" i przyjść już z kawałkiem własnego kodu, który nie działa mu jak powinien, to niech płaci. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Proszę uczestników dyskusji o powstrzymanie się od komentarzy...
|
|
|
![]()
|
|
Dobra, rozumie.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 11:45 |