![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 14.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam posiadam serwer VPS na platformie WINDOWS SERVER 2012.
Korzystam z XAMPA z apache w wersji 2.4 Pierwsza spraw to że serwer ma 8 gb ramu 6 rdzeniowy procesor AMD Opteron. (2 proce po 3 rdzenie VPS tak pisze w ustawieniach) Konfiguracja standardowa coś tam zmieniałem czytałem. Kompresja stron włączona i tyle. I pytanie serwer pochłania 100 % procesora a np tylko 500 mb ramu. A mógłbym smiało wziać jeszcze z 6 gb Dalczego tak jest ? Testuje go na takich ustawieniach stronę http://www.telewizja.ovh/ (jedna ze stron klientów akurat wordpress) ab -n 100 -c 10 czasy to 28 s żeby przeleciać a obciążenie serwera to około 80 % i 400 mb ramu. Można to jakoś zoptymalizować dodam że cześć stron jest pod Zend Framework 2. Mam problem bo zajmuje sie programowaniem a staje przed zadniem optymalizacji serwera . Bo ile osób jest wstanie taki serwer uciągnąć (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) 1000 ? Za wszelkie odpowiedzi dziękuje (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) optymalizacja kodu też wchodzi w grę .Ale najbardziej zależy mi na zoptymalizowaniu ustawień do serwera (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Zmiana systemu też wchodzi w gre (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 627 Pomógł: 33 Dołączył: 1.05.2005 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przede wszystkim wydajność PHP/Apache na windzie jest niezwykle niska więc powinieneś zacząć od zmiany systemu.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 14.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale czy to aż tak spowalnia (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Przez system, ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy aby na pewno problemem jest wydajność serwera, a nie przypadkiem aplikacji? Nawet na Windowsie obsługa 10 żądań na raz nie powinna być żadnym problemem.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z jednej strony ten procesor nie jest jakimś demonem, z drugiej strony, nie powinno być aż tak tragicznie. Wpływ ma wiele czynników, od wyboru systemu, serwera www, po już samą aplikację. Opcache jakieś postawione masz ? Jaką wersję php ? Sprawdzałeś porównanie dla plików statycznych ?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 27.09.2025 - 22:55 |