![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 245 Pomógł: 0 Dołączył: 9.09.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na tej stronie mamy odliczanie czasu do końca aukcji:
http://mymedalotylii.aukcje24.pl/accdb/vie...sp?IDI=15262683 Jest to chyba zrobione w JS. Nie spotkałem się z tego typu rozwiązaniem na forum, a sam JS nie znam zbyt dobrze. Jest tu jakiś guru, który mógłby mi to wyjaśnić? -------------------- Nie ma nic stałego prócz zmiany...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1 .pobierasz z bazy (czy innego zrodla danych) czas pozostaly do konca aukcji (np w sekundach)
2. podajesz ta wartosc do js (tzn wysylasz do przegladarki skrypt js) np.
3. za pomoca jsa zmiejszasz czas co sekunde o 1 i wyswietlasz w polu formularza, albo na div'ie (document.forms[ 'nazwa-formularza' ].fieldname.value = czas; // jakos tak ), oczywiscie czas w sekundach mozesz przeliczyc na godziny i minuty i dni. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 245 Pomógł: 0 Dołączył: 9.09.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(dr_bonzo @ 2004-12-20 12:31:24) wyswietlasz w polu formularza, albo na div'ie (document.forms[ 'nazwa-formularza' ].fieldname.value = czas; // jakos tak Nie jestem pewien czy zrozumiałem, ale spróbuję. Formularza chcę uniknąć, wiem jak zrobić w formularzu, bo znalazłem gotowy skrypt. Jeżeli to się tak prosto przenosi to spróbuję to zrobić. Dzięki. -------------------- Nie ma nic stałego prócz zmiany...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 562 Pomógł: 15 Dołączył: 8.08.2003 Skąd: Denmark/Odense Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bez formularza robisz tak:
A w JSie ustawiasz timer, i co sekunde zmieniasz innerHtml:
-------------------- Prank - for the fun. Mac - for the simplicity. Deviantart - for the kick.
Life is ours, We live it our way -- Metallica |
|
|
![]()
|
|
Cytat(bregovic @ 2004-12-20 14:51:02) Bez formularza robisz tak: A w JSie ustawiasz timer, i co sekunde zmieniasz innerHtml:
Pytanie pomocnicze: Przerobiłem skrypt z formularzem i niestety nic się nie wyświetla. Może powinienem coś dodać? A może elementy muszą zachować określona sekwencję? -------------------- Nie ma nic stałego prócz zmiany...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 562 Pomógł: 15 Dołączył: 8.08.2003 Skąd: Denmark/Odense Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podpowiedź pomocnicza:
-------------------- Prank - for the fun. Mac - for the simplicity. Deviantart - for the kick.
Life is ours, We live it our way -- Metallica |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 04:06 |