![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 31.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam napisalem proste obliczenia w jednym pliku.
Zaczyna sie pobraniem jednej zmiennej z formy a potem reszta zmiennych jest wypisana w kodzie. Potrzebuje zrobic kilka roznego rodzaju obliczen. I wszystko dziala w jednym pliku. Jak rozbilem kazdy rodzaj w innym pliku stosujac i (po raz pierwszy zreszta uzywam tego ![]() Jednym slowem nie sa przekazywane wartosci z formy i ze zmiennych do pliku ktory to oblicza. Moze cos zle kojarze ale jak przekazac te wartosci ze zmiennych zeby zostaly obliczone ? Jak zrobic zeby kod zachowywal sie nadal tak jakby byl w jednym pliku ? Przyklad: plik jeden:
plik dwa:
Ten post edytował cezary188 26.03.2015, 22:18:38 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 799 Pomógł: 1827 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Funkcja rodzaj1 nie ma dostępu do zmiennej zmienna1, przekaż ją jako parametr do tejże funkcji.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 31.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Funkcja rodzaj1 nie ma dostępu do zmiennej zmienna1, przekaż ją jako parametr do tejże funkcji. hmm racja. A jak mam to rozwiazac jak mam tych zmiennych 16 ? Mam przy wowolaniu kazdej funkcji przekazywac jej te wszystkie zmienne czy mozna to jakos bardziej kompleksowo zrobic. Np wezme te dane ze zmiennych umieszcze w bazie i... no wlasnie co dalej ? Zrobic plik dostepowy do tego wszystkiego co jest w bazie i zlaczac go do kazdej zmiennej np: plik jeden;
Glupota pewnie to co napisalem ale tak to sie chyba rozwiazuje tylko inaczej kodowo. Inaczej jak to poroskladac zeby bardzo duzo informacji zostalo przeslanych do tej funkcji i kazdej innej |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 318 Pomógł: 76 Dołączył: 27.12.2011 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.06.2025 - 15:08 |