|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 116 Dołączył: 3.06.2012 Skąd: Lędziny Ostrzeżenie: (0%)
|
Pobieram z zewnętrznej strony plik .flv - pobieram go poprzez fopen, fread, potem w pętli while go echuję i używam ob_flusha żeby nie dostać potem fatal_error: Allowed memory size of XXX bytes exhausted (...).
Taki skrypt zapisuję jako video.php i w HTMLu przy użyciu videoJS (http://videojs.com) lub przy użyciu flowplayer'a odtwarzam taki film. Problem jest jednak taki, że nie mogę zmienić czasu odtwarzania filmu, czyli jesli odtwarza się taki film i jest na 2 minucie to nie mogę przesunąć ssuwaka na 1:12:04 przykładowo bo film nie pobrał się jeszcze do takiego czasu. I tutaj potrzebne jest poprawne parsowanie nagłówka HTTP_RANGE. U mnie skrypt wygląda tak:
Jednak ani flowplayer ani VideoJS nie potrafią sobie poradzić z tym kodem i tak, videoJS zwraca FLASH: srcnotfound, a flowplayer w ogóle nie rusza z miejsca, tak jakby w ogóle nie miał co odtwarzać. Jeśli jednak wyrzucę te dane dot. nagłówka RANGE:
wszystko działa poza tym, że nie mogę ruszyć z tym ssuwakiem... Kod HTML wygląda tak:
Ma ktoś jakiś pomysł? Pisałem już na stackoverflow.com, na jakichś ogólnoeuropejskich forach programistycznych, na wielu polskich i nikt mi nigdzie nie udzielił żadnej odpowiedzi, więc nie zdziwię się jak tutaj będzie podobnie, ale... może jednak. Dzięki. |
|
|
|
Michael2318 Odtwarzanie pliku .flv & parsowanie nagłówka HTTP_RANGE 23.03.2015, 19:25:01
Pyton_000 Podstawowe pytanie, dlaczego nie zapiszesz tego no... 23.03.2015, 20:18:30
Michael2318 Pliki pochodzą z zewnątrz i ważą po kilka GB. Gdyb... 23.03.2015, 20:21:11 ![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 23.12.2025 - 08:57 |