![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 23.03.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam za zadanie stworzyć kalkulator do obliczania usług księgowych w postaci suwaka coś jak na stronie vivus.pl. Kalkulator powinien być zbudowany pod joomla. Proszę o pomoc jak się do tego zabrać bo pojęcia nie mam jak to ruszyć. Z góry dzięki za wszelkie wskazówki. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 26 Dołączył: 26.01.2012 Skąd: Ci to przyszło do głowy? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na początek pyknie Ci suwak z HTML5. http://www.w3schools.com/html/tryit.asp?fi...tml_input_range
Do tego dopnij JQuery pobierający wartość suwaka, obliczający wszystko i wrzucający wynik w odpowiednie miejsce. Na koniec zostaje Ci dostylizowanie go pod używany theme Joomli ;-) -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 23.03.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki, poradziłam sobie do połowy, mam już suwak, który zmienia wartość według zmiennej ale probelm jest z wyglądem. Pomóżcie jak dostosować ten kod do wyglądu jak to jest na rysunku suwak2
![]() W tej chwilie suwak wygląda tak ![]() a chciałabym otrzymać coś takiego ![]() <script type="text/javascript"> $(function() { var tabData2 = new Array ( ["do 15 dokumentów", "do 30 dokumentów","do 50 dokumentów", "do 80 dokumentów", "do 100 dokumentów", "do 150 dokumentów", "do 200 dokumentów", "powyżej 200 dokumentów"]); var tabRow=tabData2.length-1; var tabCol=tabData2[0].length-1; var valCreditPK = ["350 zł","500 zł","700 zł","800 zł","1000 zł","1300 zł","1600 zł", "1600zł + 300zł za każde rozpoczęte 50 dokumentów"]; $("#credit3").slider({ value: 0, min: 0, max: tabCol, step: 1, slide: function(event, ui) { // set when slide $("#creditamountPK").val(valCreditPK[ui.value]); $("#installmentPK").val(tabData2[0][ui.value]); } }); $("#installmentnumerPK").slider({ value: 0, min: 0, max: tabRow, step: 1, slide: function(event, ui) { // set when slide $("#installmenPKt").val(tabData2[ui.value][$("#credit3").slider("value")]); } }); // set default $("#creditamountPK").val(valCreditPK[$("#credit3").slider("value")]); $("#installmentPK").val(tabData2[0][$("#credit3").slider("value")]); }); </script> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 270 Pomógł: 184 Dołączył: 7.10.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki wielkie
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 02:35 |