![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć!
Stworzyłem nowego użytkownika z bazy danych i dałem mu pełny dostęp do schematu: Kod create database sport; create user uzytkownik identified by 'abc'; GRANT ALL ON sport.* to uzytkownik; Okej, wszystkie zapytania przeszły. Użytkownik istnieje. 1. Próba logowania: -z podanym hasłem: błąd logowania. -bez hasła: przechodzi (mimo, że podane zostało w zapytaniu) 2. Przywileje: - user nie widzi żadnej bazy danej (tylko test i information_schema). 3. Jako root w mysql.db użytkownik istnieje i w tym konkretnym schemacie ma wszystko na 'Y' 4. Jako root w mysql.user istnieje, oraz ma ustawione hasło. Moje pytanie, czemu tak się dzieje, że mimo tego, że w konfiguracji wszystko działa, to mimo wszystko nie mogę się zalogować z hasłem i user nie widzi udostępnionych mu baz? SHOW GRANTS FOR uzytkownik: Kod GRANT USAGE ON *.* TO 'uzytkownik'@'%' IDENTIFIED by PASSWORD ... GRANT ALL PRIVILEGES ON `sport`.* TO 'uzytkownik'@'%' Dzięki za pomoc i pozdrawiam! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 22:36 |